BMW renk değiştiren teknoloji ile gözleri boyadı

BMW renk değiştiren teknoloji ile gözleri boyadı

Hangi renk araç alacağınız konusunda kararsız kaldıysanız, BMW sizin için çözüm bulmuş olabilir. Alman otomobil üreticisi, Las Vegas’taki 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yeni renk değiştiren boya teknolojisini sergiledi. İşte detaylar.

E-okuyucularda kullanılan elektronik kağıt teknolojisi olan E Ink’e ve eski Pebble saatine dayanan renk değiştiren boya teknolojisi, BMW iX’in CES’te tanıtılan konsept versiyonunda görücüye çıkıyor. E Mürekkebe sahip BMW iX Flow’un yüzey kaplaması, insan saçı kalınlığına eşdeğer çapta milyonlarca mikrokapsül içeriyor. Bu mikrokapsüllerin her biri, negatif yüklü beyaz pigmentler ve pozitif yüklü siyah pigmentler içeriyor. Seçilen ayara bağlı olarak, bir elektrik alanı vasıtasıyla stimülasyon, beyaz veya siyah pigmentlerin mikrokapsülün yüzeyinde toplanmasına neden olarak araç gövdesine istenen gölgeyi veriyor. Ancak aracı yakın zamanda yerel BMW bayinizde görmeyi beklemeyin: otomobil üreticisi bunun sadece “gelişmiş bir araştırma ve tasarım projesi” olduğunu söylüyor.

BMW renk değiştiren teknoloji ile gözleri boyadı

Yenilikçi boya şeması, bir düğmeye dokunarak tetiklenebilir. Şu anda renkler beyaz, siyah ve gri ile sınırlı. Ancak kısıtlı palete rağmen BMW, elektrikli araçlarının verimliliği üzerinde etkileri olabileceğini söylüyor. Şirket, “Beyaz bir yüzey, siyah olandan çok daha fazla güneş ışığını yansıtır” diyor. “Dolaylı olarak, güçlü güneş ışığı ve yüksek dış sıcaklıklar nedeniyle aracın ve yolcu bölmesinin ısınması, dış cephenin açık bir renge dönüştürülmesiyle azaltılabilir.” Soğuk havalarda daha koyu tonlar aracın güneşten daha fazla ısı almasına yardımcı olacaktır. “Kişiselleştirme” kavramı şu anda otomobil endüstrisinde çok popüler.

NASA, Artemis I görevinde Alexa ses kontrolünü test edecek