Tesla, ABD ve Avrupa’da EV fiyatlarını düşürdü

Tesla, ABD ve Avrupa'da EV fiyatlarını düşürdü

Tesla satışlarını arttırmak için Asya pazarından sonra şimdi de ABD ve Avrupa’da fiyatlarını düşürüyor. İşte detaylar.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca istikrarlı bir şekilde artan fiyatların ardından Tesla, satışları artırmak için bariz bir teklifle ABD ve Avrupa’daki ürün yelpazesinde fiyatları büyük ölçüde düşürdü. En ucuz EV olan Model 3 RWD 46.990 $’dan 43.990 $’a düşerken, 5 koltuklu Model Y Uzun Menzil %20 düşüşle 65.990 $’dan 52.990 $’a düştü. Bu, ikinci modelin artık 7.500 ABD Doları Federal Vergi kredisine hak kazandığı anlamına geliyor, bu nedenle nihai fiyat düşüşü yüzde 30’un üzerinde 20.500 ABD Doları olarak yansıyacak.

Tesla, ABD ve Avrupa'da EV fiyatlarını düşürdü

Model S ve Model X ve Model 3 ve Model Y’nin performans versiyonları dahil olmak üzere diğer tüm modeller fiyat indirimleri gördü. Bununla birlikte, Model Y’deki 7 koltuklu seçeneğin fiyatı 1.000 $ artarak 4.000 $’a yükseldi. Almanya’da Model 3 ve Y fiyatları yüzde 1’e indirilerek yüzde 17’ye düşürülürken, Avusturya, İsviçre ve Fransa’da da düşüş yaşandı.

7.500 $’lık indirimin tamamını almak için müşterilerin Mart ortasından önce sipariş vermeleri gerekecek. Vergi indirimleri, fiyatı 80.000 ABD Doları’nın altında olan SUV’lar ve 55.000 ABD Doları’nın altındaki otomobiller için geçerli olacak. Model Y, koltuk sayısına bağlı olarak her iki kategoriye de giriyor.

Geçen yılın sonlarında, önce Çin’de, ardından ABD’de bildirilen raporlarla, yıllarca süren güçlü satışların ardından Tesla envanterinin biriktiği bildirildi. Tesla kısa süre önce Çin’de fiyatları düşürdü şimdi de diğer pazarlarda indirime gitti.

 

Bilgisayar sektörü şimdiye kadarki en büyük düşüşünü gördü