Telegram görüşmeleri kayıt altına alacak: Kullanıcılar endişeli

Rusya Telegram için harekete geçti

Yeni yayınlanan bir karara göre Telegram görüşmeleri kayıt altına alacak. Durduk yere uygulamanın böyle bir karar alması tartışmaya neden oldu. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Telegram görüşmeleri kayıt altına almak istiyor. Şirket 8. yılına özel bir güncelleme yayınladı ve böylece yaklaşık olarak 1000 kişiye kadar izleyici ve sınırsız sayıdaki dinleyici ile etkileşime girilmesini sağladı. Bütün bunlara ek olarak yeni bazı özellikler de eklendi. Sohbet temaları adlı bu yeni özellik kullanıcılara birçok yenilik getirdi.

Yeni mesaj baloncukları, arka planlar ve desenler yeni özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca her bir sohbet için farklı temalar seçmek mümkün. Tüm bunları bir kenara bırakırsak gelen yeni bir özellik ciddi bir tartışma yarattı. Buna göre canlı yayın ve görüntülü konuşmalar bundan sonra kayıt altına alınabilecek.

Telegram görüşmeleri kayıt altına alınarak güvenlik sağlanacak

Bildiğiniz üzere Telegram ilk etapta çok fazla popüler değildi. WhatsApp tarafından gizlilik sözleşmesi ile ilgili bazı değişiklikler yapılınca otomatik olarak bu uygulama büyük bir popülerlik kazandı. Ancak birçok kişi burayı siber suç merkezi olarak değerlendiriyor. Telegram böyle bir ünvan almak istemiyor.

Telegram görüşmeleri kayıt

Canlı yayın ve görüntülü konuşmalar bundan sonra Telegram tarafından kayıt altına alınacak. Böylece kullanıcılar hem video hem de ses açısından sürekli olarak kayıt altına alınma korkusu yaşayacak gibi görünüyor. Uygulama canlı yayın ve görüntülü konuşmaları kayıt edebilmek için bir buton bile ayarladı.

Telegram beklenmeyen bir hamle yaptı

Hemen sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklayan kullanıcılar video ve ses görüşmelerini kayıt altına alacak. Böylece üçüncü taraf uygulamalara gerek kalmadan kayıt işlemi gerçekleşecek. Uygulama her ne kadar bunu güvenlik için yaptığını söylese bile yine de tartışmaların merkezinde yer aldı.