Telefonu Öldür

telefonuolduron

Kill Switch yani Telefonu Öldür uygulaması ile birlikte bir çok büyük şehir de hırsızlık yarı yarıya düştü.
Akıllı telefon hırsızlıkları son dönemde oldukça arttı. ‘Telefonu Öldür’ uygulamasının hayatımıza girmesiyle birlikte hırsızlar bu durumdan pek memnun kalmadı. New York ve Londra gibi büyük şehirlerde akıllı telefon hırsızlığı yarı yarıya düştü.telefonuolduron

Günümüzde neredeyse herkesin elinde binlerce liralık hırsızların iştihanı kabartan telefonlar var. Peki bunları hırsızlardan korumak nasıl mümkün? Bunu önlemek için teknoloji devleri harekete geçti ve ‘kill switch’ özelliği geliştirildi.Bu özellikle birlikte akıllı teleofon hırsızlıkları gittikçe azalmaya başladı. Reuters gazetesinde yer alan habere göre son bir yılda San Francisco‘da çalınan iPhone’ların sayısı yüzde 40 düştü. New York’ta ise bu rakam yüzde 25 oldu.Francico ve New York bir yana Londra’da bir yılda telefon hırsızlığı yarı yarıya düştü. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson konu ile ilgili açıklama yaptı ve durumdan oldukça memnun olduğunu dile getirdi.
ABD’de tüketiciler hırsızlar tarafından çalınan telefonlarının yerine yenisini almak için yıllık 580 milyon dolar para ayırıyorlar. Operatörlere de sigorta için 4.8 milyar dolar ödeniyor.Telefonu öldür özelliği ile tüketiciler yılda 2.6 milyon dolar tasarrafu edebilecekler.

iPad için Tatmin Edici Kılıf