Teknoloji İle Kilo Verin

akıllıtelefon

Son dönemlerde sağlık alanına bir hayli önem veren teknolojik ürünlerin bizlere sunduğu sonuçlar ne kadar doğru? Güvenilir mi?
İlk olarak akıllı telefonlar sağlık alanına yoğunlaştı.Telefonun marketine sağlıklı yaşam için bir çok yeni uygulamalar eklendi.Adımlarımızı saydı, ne kadar merdiven çıkıp indiğimizi kaydetti, gün içerisinde yediklerimizi yazdı ve kaç kalori aldığımızı hesapladı.Sonralarında bu özellikler telefondan çıkıp bileklerimize aktarıldı. Akıllı bilekliklerde bu uygulamaların aynılarını yapabiliyor. Ancak insanların aklında sorular kalmadı değil. Peki bunlar ne kadar güvenilir? Kandırılıyor muyuz?


Pensilvanya Üniversitesi’nde görev yapan uzmanlar bu konuyu araştırdı. Gelen sonuçlar ise bu tarz sağlık adına geliştirilmiş teknolojilerin işlerinde çok iyi olduğunu gösteriyor. Uzmanların araştırma metninde: “Cep telefonu uygulamalarından sonuçlarla gerçek adım sayısı arasında önemsiz bir fark var. Telefonların verdiği sonuçlar daha az yada çok olabiliyor, ancak bu fark önemsiz bir fark.” olarak ifade edilen bilgilerek yer alıyor.
Ancak uzmanların yaptığı teste sağlıklı ve yetişkin insanlarla birlikte yürüme bandına çıkılmış ve aynı zamanda FitBit,Jawbone ve Nike’tan farklı modeller da bu insanlara eşlik etmiş. Sonucunda ise cep telefonların bu konuda daha iyi sonuçlar verdiği ortaya çıkarılmış.

Bu konuda en net rakamları cep telefonları verse de insanlara bir farkındalık yaratmak amacıyla akıllı bilekliklerde piyasaya sürüldü.Aşağıda FitBit akıllı bilekliğin tanıtım videosu yer alıyor.

Apple Kendi Ekranlarını Kendi Üretecek