Teknoloji Firmaları Lobi Çalışmalarına Servet Harcıyor

Teknoloji Firmaları Lobi Çalışmalarına Servet Harcıyor

Beyaz Saray tarafından yayınlanan yeni rakamlar gösteriyor ki, teknoloji firmaları lobi çalışmalarına milyon dolarlar ayırıyor.

Teknoloji firmaları, kendilerini ve yatırımlarını daha ileriye taşıyacaklarına inandıkları projelere ve alanlara yatırım yapmaktan pek çekinmezler. Bir de konu milyar dolarlık bu sektör içerinde daha rahat hareket etmek için gerekli lobi çalışmaları olunca, çoğu firma milyon dolarlık harcalamalarda bulunmakta zarar görmüyor.

Facebook

Beyaz Saray tarafından yayınlanan yeni veriler gösteriyor ki internet devi Google, sadece bu yılın ilk üç ayında lobi çalışmalarına 3.8 milyon dolar harcayamış. Lobi çalışmalarına en çok para harcayan teknoloji firmaları sıralamsında Google’ın ardından telefon opetörleri AT&T ve Verizon geliyor. AT&T, 2014 yılının ilk çeyreğinde 3.7 milyon dolarlık harcama yaparken, Verizon da 3.5 milyon dolarını gerekli lobi çalışmalarına ayırmış.

Hükümet yetkililerinden ve yöneticilerden gerekli izinleri alabilmenin yanı sıra kendilerinin ve kullanıcılarının çıkarlarını daha iyi koruyabilmek için milyon dolarlar harcayan bu teknoloji firmaları, birçok farklı alanda rahat faaliyet gösterebilmek için yetkili birimlerle birlikte çalışmak zorunda kalıyor. İnternette mahremiyet kuralları konusunda sıkı bir çalışma yürüten Facebook‘un, lobi çalışmalarına 2.8 milyon dolar ayırması bunun en iyi örneği.

Yayınlanan verilerde dikkat çeken bir diğer unsur ise, bazı firmaların konu lobi çalışmaları olunca diğerlerine göre çok daha az harcama yapması oldu. Teknoloji ve internet dünyasının liderleri arasında yer alan Twitter ve Yahoo bu firmaların başında geliyor. Yahoo, 2014 yılı ilk çeyreğinde lobi çalışmalarına 710.000 dolar harcama yaparken, Twitter‘ın bu alanda yaptığı harcamanın sadece 50.000 dolarda kalması birçok kişiyi şaşırttı.

Apple Mali Rakamlarını Açıkladı