Rusya’dan Bir Yasak Daha!

telefon011

Bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın güvenlik önlemleri sebebiyle iPhone kullanmadığını açıkladığını duyurmuştuk.

telefon01

Bu haberin ardından Rus cephesinde de sular kaynamaya başladı. Rus milletvekillerinin yabancı telefonları kullanmasının yasaklanması için harekete geçildi.

Bunun için yasa çalışmalarına başlayan bürokratlar, Rus Halk Meclisi olan Duma’da lobi çalışmalarını başlattı. İzvestiya tarafından yayınlanan habere göre, Federasyon Meclisi Toplum Haberleşmesini Geliştirme Komisyonu, bilgi güvenliğini sağlamak için çalışmalara başladı.

Rus senatör Ruslan Gattarov yaptığı açıklamada, ikincil bilgiye erişim yetkilerinin kısıtlanmasının doğru olduğunu düşündüğünü belirtti. “Güvenli cep telefonu bilmiyorum. Belki bu yeni Rus Yotaphone’u olabilir” şeklinde konuşan senatör, ayrıca bu konunun başarısı için güvenli iletişim kanallarının oluşturulmasına inandığını kaydetti

Başka bir komisyon üyesi olan Vadim Dengin de, yabancı telefonlar yerine Rus malı telefonları kullanmaya destek verdiğini belirtti. Dengin ayrıca, “Akıllı telefon üreticilerine olan güvensizlik sonsuza kadar devam edecek. Ben kendi akıllı telefonumuz için çok rahat bir şekilde diğer telefonları kullanmayı bırakabilirim. Bu çerçevede Yotaphone’dan oldukça ümitliyim.” şeklinde açıklamada bulundu.