Yasalar Google Glass’a Karşı!

gg3

Son dönemin revaçta konusu olan Google Glass kullanıcılara kavuşmak için gün sayarken beraberinde tartışmaları da getiriyor.

gg3

Teknoloji devi Google tarafından geliştirilen akıllı gözlük Google Glass, 2014’ün son çeyreğinde kullanıcılara sunulmak üzere gün sayıyor. Ancak bir kesim tarafından kullanım şekli ve alanları hakkında tartışmalar ortaya çıkmaya başladı. Özel hayatın ihlal edilmesine yol açabileceği konusunda tartışmalara neden olan akıllı gözlüğün trafikte kullanımı hususunda da sıkıntılar yaşatacağı belirtiliyor. Daha piyasaya çıkmayan gözlük için şimdiden ABD eyaletlerinin sekizi akıllı gözlüğün trafikte kullanımını yasaklayan tasarı hazırlığına başladı.

Tüm bu gelişmeler karşısında Google’da boş durmayarak sorunsuz bir şekilde kullanıcılara sunulması için çalışmalar yapıyor. Akıllı gözlüğün trafikte kullanımını yasaklayacak yasa tasarılarının reddedilmesi için şimdiden lobi çalışmalarına başlayan Google’ın lobi çalışmalarının sonuç vermeyeceği düşünülüyor. Nedeni olarak da araç sürerken akıllı gözlüğün dikkat dağıtabilecek unsurları içermesi gösteriliyor.

Tüm bu haberlere karşı Google sözcüsü Cecelia Abada gözlüğün genel bir kitleye ulaşması halinde tüm bu çekincelerin ortadan kalkacağını düşündüğünü belirtti.