Teknoloji devleri Hindistan karşısında Ne yazık ki yeteri kadar güçlü değil. Ülkenin birçok konuda devleri çaresiz bıraktığı görülüyor. Hadi gelin tüm detaylara birlikte göz atalım.
Dünya ülkelerini üç farklı gruba ayırabiliriz. İlk grupta Çin gibi aşırı derecede baskıcı ülkeler olabiliyor. Kimileri ise ABD ve Avrupa gibi özgürlüğe daha fazla önem veren yönetimlere sahip. Ancak Hindistan gibi ülkeler henüz kafa karışıklığını bir türlü atamadı. Özgür olmaları ile birlikte hükümet kontrolü azımsanmayacak ölçüde yüksek.
Google, Facebook, Telegram ve Microsoft gibi şirketler Hindistan karşısında bu kafa karışıklığını yaşamaya devam ediyor. Bazen çok radikal kararlar alan Hindistan hemen ardından yumuşak tavır sergiliyor. Mesela Bitcoin ile ilgili yine benzer bir tavır sergilemişti. Önce yasaklayıp sonra yeniden yasağı kaldırdı.
Teknoloji devleri Hindistan karşısında aciz duruma düştü
Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri, söz konusu Hindistan olunca geri adım atabiliyor. Ülkede bildiğiniz üzere çok ciddi bir nüfus var. Bu nüfus çoğunlukla gençlerden oluşuyor. İşte tam da böyle bir nedenden dolayı bilişim teknolojileri alanında çalışan şirketler daha temkinli davranıyor.
Hindistan hukuk büroları tarafından yapılan açıklamalarda hükümetin Twitter şirketinden istediği neredeyse her şeyin yerine getirildiği ifade ediliyor. Mesela koronavirüs ile ilgili Hindistan mutasyonu denilmesini yasaklamıştı. Ayrıca Twitter platformuna gözdağı olarak soruşturma açıldı söyleniyor. Kısacası Hindistan sosyal medyayı kontrol altına almak istiyor.
Google Fuchsia işletim sistemini orijinal Nest Hub’da test ediyor
Google konusunda da arama sonuçlarını etkilemeye çalışan Hindistan yine baskıcı bir tutum sergiliyor. Ayrıca Telegram ve Microsoft gibi şirketlere önemli bir baskı kurduğu ortaya çıktı Tüm bu gelişmeler teknoloji devlerinin aslında kendi çıkarları söz konusu olduğunda özgürlüklere pek önem vermediğini gösteriyor. Peki siz bu şirketler hakkında ne düşünüyorsunuz?