Türkiye’de akıllı telefon üreten firmalar

akıllı telefonlarda yeni

Verilen teşviklerle birlikte Türkiye’de akıllı telefon üreten firma sayısı da artmaya başladı. İşte Türkiye’de akıllı telefon üreten firmalar.

Hükümet tarafından üreticilere verilen teşviklerle birlikte akıllı telefon üretimi için kurulan fabrikaların sayısı da hızlı bir şekilde artıyor. Hatırlanacağı üzere bu yöndeki ilk açıklama Oppo’dan gelmişti. Oppo Türkiye’deki üretim için önemli bir yatırım yapacağını açıklamıştı.

Oppo’nun hemen ardından Samsung da benzer bir açıklama ile Türkiye’de akıllı telefon üretimine başlayacağını duyurdu.

Bu iki ismin akabinde TCL, Xiaomi, Realme, Tecno ve Vivo gibi isimler de Türkiye’de akıllı telefon üretmek için kolları sıvadılar.

Türkiye’de akıllı telefon üreten firmalar

Şu anda ülkemizde yerli üreticilerle birlikte 10’a yakın akıllı telefon üretim tesisi bulunuyor. Bu sayı muhtemelen önümüzdeki süreçte daha da artabilir. Örneğin pazarın güçlü isimlerinden Huawei ve Honor henüz ülkemizde üretim için adım atmış değiller.

Gerçi Huawei ve Honor cephesinde mobil pazara yönelik işlerin pek de iyi gitmediği bir gerçek. O yüzden Huawei eski gücüne kavuşana kadar böyle bir yatırıma gerek görmeyebilir.

Öte yandan ülkemizdeki akıllı telefon üretimi artmasına rağmen hala fiyatlarda beklenen ucuzlama gerçekleşmedi. Keza fiyatların normale oranla yüzde 30, yüzde 20 oranında düşebileceği söyleniyordu. Fakat üretilen yerli modellerde bile bu tarz bir ucuzlama göremedik. Dileriz önümüzdeki süreçte üretilen yerli modellerin etkisiyle fiyatlar biraz düşer.

iPhone 13 Türkiye fiyatı sızdırıldı işte detaylar!