Google Fuchsia işletim sistemini orijinal Nest Hub’da test ediyor

Google Fuchsia işletim sistemini orijinal Nest Hub'da test ediyor

Google Fuchsia işletim sistemini 2016 yılında birçok platform için açık kaynaklı bir işletim sistemi olarak geliştirmeye başladı. Ancak en uzun süredir bununla ilgili herhangi bir haber yoktu.

Fuchsia artık eski adıyla Google Home Hub olan Google’ın orijinal Nest Hub’ının resmi işletim sistemi. Fuchsia’nın arkasındaki ekip, Nest Hub’ın sınırlı Cast işletim sistemini Fuchsia ile değiştiriyor, ancak yüzeyde cihaz eskisi gibi görünüp davranılıyor. Cast OS’den Fuchsia OS’ye geçiş birkaç ay sürecek ve önce Önizleme Programındaki kullanıcılarla başlayacak.mFuchsia OS, Chromebook’lar, akıllı telefonlar ve diğerleri gibi akıllı cihazları desteklemek için tasarlanmış. Google bunu güvenli, güncellenebilir, kapsayıcı ve pragmatik bir işletim sistemi olarak tanımlıyor. Görünüşe göre Google, işletim sistemini kapsamlı bir şekilde test etmek istiyor, dolayısıyla Nest Hub’da bir ay boyunca kullanıma sunuluyor. Yine de, bu hareket, Cast OS ile aynı görüneceği göz önüne alındığında, Nest Hub’daki Fuchsia OS’nin amacının tam olarak ne olduğu konusunda sorular bırakıyor. Ve Google’ın Fuchsia planlarına dair anlamlı bir fikir vermiyor.

Google Fuchsia işletim sistemini orijinal Nest Hub'da test ediyor

Google daha önce, Fuchsia’nın Android’in yerini almayacağını, ancak Android uygulamalarını yerel olarak çalıştırabileceğini söylemişti. Fuchsia ve Android arasındaki temel fark, eskisinin bir Linux çekirdeğine değil, Zircon adlı kendi mikro çekirdeğine dayanması. Şimdilik yapılacak tek şey bekleyip Google’ın ileride Fuchsia ile ne yapacağını görmek.

Honda Jazz hayal kırıklığına dönüştü: Beklentiler çok yüksekti