Teknoloji Devi Otizmli Çalışan Arıyor

microsofton

Geçen günlerde 40. yaşını kutlayan Microsoft bünyesinde çalışacak otizmli bireylere iş imkanı sağlayacak.

 

Teknoloji devi Microsoft ilk olarak Washington eyaletinde Redmond şehrindeki yerinde bir pilot uygulama başlatarak 10 otizmli çalışanı işe almayı planlıyor.Şirket bu kararı resmi blogunda açıkladı.Üst düzey yöneticilerden biri olan Mary Ellen Smith ise bu konuda şöyle açıklama yaptı: “Otizmli insanlar Microsoft’ta ihtiyaç duyduğumuz becerilere sahip”.

Smith açıklamasının devamında ise her bireyin kendine özgü farklı yeteneklerinin olduğunu dile getirdi. “Bazı insanlar veri depolama, detaylara dikkat etme, derinlemesine düşünme, matematik ya da bilgisayar kodlaması alanlarında muazzam becerilere sahip olabilir” dedi.

microsoft

 

Şirket bünyesinde çalışacak otizmli bireyleri bulabilmek için Specialisterne ile anlaşma yaptı.Haberi alan İngiltere’deki Ulusal Otizm Derneği ise şirketin bu girişiminden memnun kaldı.Dernek yöneticilerinden biri olan Sarah Lambert bu konu için: “Microsoft gibi küresel bir şirketin otizmli yetişkinlerin becerilerinin farkına varması ve bu potansiyeli kullanması cesaret verici” açıklamasını yaptı.

Bir Başarı Hikayesi:Android