Baidu Bing’i Geride Bırakmayı Başardı

Googlea Baidu Darbesi

Çin’in popüler arama motoru Baidu’nun pazar payını önemli ölçüde arttırdığı ve Mart ayı itibariyle Bing’i geride bırakmayı başardığı iddia ediliyor.

Tüm dünyada internet kullanıcılarının bir numaralı tericihi olan Google’ın uzun süredir domine ettiği arama motorları pazarlarında zirve uzun süre daha değişmeyecek gibi görünse de, ikincilik için verilen kıyasıya mücadele devam ediyor. Dünya genelinde en çok kullanılan arama motorları listesinde bugüne kadar iki numara Microsoft’un popüler arama motoru Bing olsa da, yayınlanan yeni istatistikler Bing’in yerini Baidu‘ya kaptırdığını gösteriyor.

Google'a Baidu Darbesi!

Pazar araştırma şirketi Net Applications tarafından yayınlanan yeni rapora göre son aylarda pazar payını hızla arttırmayı başaran Baidu, nihayet Bing’i geride bırakarak dünyanın en popüler ikinci arama motoru olmayı başardı. Her zaman olduğu gibi yine ilk sırada yer alan Google’ın yüzde 62.30, ikinci sırada yer alan Baidu’nun yüzde 19.82, üçüncü sıraya gerileyen Bing’in yüzde 8.11 ve son olarak Yahoo’nun da yüzde 7.68 pazar payına sahip olduğu belirtiliyor.

Özellikle Çinli kullanıcılar tarafından kullanılan Baidu‘nun son aylarda yükselişe geçtiği bilinen bir gerçek olsa da, arama motorunun pazar payını bir anda neredeyse ikiye katlayıp Bing’i geride bırakması şaşkınlık yarattı. Net Applications teknoloji dünyasının saygın araştırma firmaları arasında yer alsa da, birçok analistin bu istatistikleri şüpheli bulduğunu belirtmekte fayda var.

4.000 Şanslı Kullanıcı LG G4’ü Önceden Deneyebilecek