Teknoloji devi Apple borsada rüzgar gibi esiyor!

Apple Nisan ayında 15.5 İnç MacBook Air'i piyasaya sürecek

Dünyanın en önemli teknoloji markalarından biri olan Apple, son zamanlarda arkasına muazzam bir rüzgar aldı ancak birçok analist bu durumun sürdürülebilir olduğundan şüpheli.

Teknoloji devi Apple borsada rüzgar gibi esiyor! Bu hafta Apple hisseleri tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapanmış olsa da, herkesin böylesine olumlu bir bakış açısı olmadığı görünüyor. UBS analisti, büyüme endişeleri nedeniyle Apple hisselerini düşürdü.

apple

Apple hisseleri büyüme baskısı nedeniyle UBS tarafından düşürüldü. UBS analisti David Vogt, son zamanlarda Cupertino merkezli devin hisselerini “Al”dan “Nötr”e düşürdü. Ancak, fiyat hedefini 180 ABD Doları’ndan 190 ABD Doları’na yükseltti. Analiste göre, şirket, “gelişmiş pazarlarda süregelen zayıflık ve büyümenin baskı altında kalacağına dair veriler” nedeniyle düşürüldü. Haber, iPhone üreticisinin devasa 3 trilyon ABD Doları piyasa değerine yaklaştığı bir döneme denk geliyor.

Apple "şimdi al sonra öde" haApple bu hizmetin fişini çekiyoryal kırıklığı yarattı

Teknoloji devi Apple borsada rüzgar gibi esiyor!

Apple Ayrıca, UBS’nin bu hamlesi kısmen Apple’ın değerlemesiyle ilgili. Şirket ve diğer teknoloji devleri milyarlarca dolarlık piyasa değerlerini artırdı ve hisse fiyatları yeni zirvelere çıktı. Vogt, “Prim haklı çıkartılıyor olsa da, büyüme engelleri nedeniyle genişleme olası değil” dedi. Geçen ay Vision Pro’nun duyurulması da hisseyi yukarı yönlü itti, ancak bu ürün gelecek yıla kadar gelmeyecek.

Apple çalışanı hapis cezası aldı

Bu nedenle, odak bir kez daha markanın en önemli ürün hattı olan iPhone’a kayıyor. Ancak UBS, iPhone için uzun vadeli büyüme konusunda endişelerini dile getirdi. Vogt’a göre, ABD, Çin ve Avrupa gibi en büyük pazarlarda satılan iPhone’ların yıllık bazda %7,5’ten fazla düştüğü düşünülüyor. Bununla birlikte, yaklaşan iPhone 15 serisiyle birlikte şirketin devasa bir satış döngüsüne girdiğine inanan diğer analistler de bulunuyor. Teknoloji devi Apple borsada rüzgar gibi esiyor!

Türkiye’nin en değerli markası belli oldu