Asus ROG Ally Avrupa pazarı için tearuza geçti

asus rog ally 2

Oyun dünyasına yeni bir soluk getiren Asus ROG Ally oyun konsolu sonunda Avrupalı kullanıcılarla da tanıştı.

Asus ROG Ally Avrupa pazarı için tearuza geçti. Asus, Mayıs ayında ROG Ally oyun konsoluyla Valve Steam Deck’e bir alternatif sundu. En son yazılım güncellemesi sonrası konsol, erken incelemelerden olumlu yanıtlar alarak dikkat çekici performansını ortaya koydu. Bu sürecin sonunda, konsol artık genel halkın satın alabileceği bir duruma geldi.

asus rog ally

ROG Ally’nin ön siparişleri Japonya ve Çin’de başladıktan sonra, Avrupa’da da satışa sunuldu. Satışlar ilk olarak İtalya’dan başladı. İtalyan müşteriler, bu el oyun konsolunu resmi Asus web sitesi veya yetkili Asus bayilerinden 799 Euro karşılığında satın alabiliyorlar. Ayrıca, bir özel teklif olarak konsolu satın alanlar 3 aylık Xbox Game Pass Ultimate hizmetine ücretsiz olarak sahip olabiliyorlar.

ROG Ally, AMD Ryzen Z1 Extreme işlemcisinden gücünü alırken, AMD Radeon GPU ile entegrasyondan yararlanıyor. Bu sayede yüksek performans sağlıyor. Kutudan Windows 11 Home işletim sistemiyle çıkıyor ve kullanıcılara aşina oldukları bir deneyim sunuyor.

asus rog ally 2

Asus ROG Ally Avrupa pazarı için tearuza geçti

16GB LPDDR5 RAM ve 512GB PCIe 4.0 NVMe M.2 dahili depolama alanı sayesinde kullanıcılar, oyunları ve dosyaları rahatça depolayabiliyorlar. Cihaz, 1920 x 1080 piksel Full HD çözünürlüğe ve hızlı 120Hz yenileme hızına sahip 7 inç genişlikte bir dokunmatik ekrana sahip. 500 nit parlaklık, canlı görseller sunarken, 7ms tepki süresi hareket bulanıklığını en aza indiriyor.

ASUS ROG Ally, iki dahili hoparlör ve bir mikrofon dizisi ile kullanıcılarına benzersiz bir ses deneyimi sunuyor. Stratejik olarak yerleştirilmiş komut düğmeleri ise oyun deneyimini geliştirmeyi ve kullanıcıya pratik kontrol imkanı sağlamayı hedefliyor.

asus rog ally 1

Bağlantı seçenekleri açısından, cihaz, hızlı ve kararlı bir internet bağlantısı sağlayan Wi-Fi 6E (802.11ax) desteğine sahip. Bluetooth 5.2 versiyonu, sorunsuz kablosuz bağlantılar sunuyor. Ayrıca, cihaz, 3.5mm ses jakı, USB Type-C portu ve microSD kart okuyucusu gibi çok yönlü bağlantı seçenekleri sunuyor. Oyuncuları daha uzun süre oyunun içinde tutmayı hedefleyen ASUS ROG Ally, 40Wh 4S1P 4 hücreli Li-ion pili ile donatıldı ve 65W’a kadar hızlı şarjı destekliyor. Asus ROG Ally Avrupa pazarı için tearuza geçti.

Apple kullanıcıları Android konusuna pek de sıcak değil