Teknoloji Çağının Yeni Hastalığı: Fomo

Teknoloji Caginin Yeni Hastaligi Fomo

Yeşilay, her geçen gün hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru haline gelen teknolojinin getirdiği Fomo hastalığına karşı uyardı.

Sosyal medyanın insanlarda oluşturduğu bağımlılığın bir tür hastalığa dönüştüğünü vurgulayarak, insanlarda kaygı bozukluğuna neden olduğu belirtiliyor.

Teknoloji Caginin Yeni Hastaligi Fomo

Yeşilay, araştırmalarının sonucu olarak sosyal medyanın insanlarda oluşturduğu bağımlılığın “Fear of Missing Out / Gelişmeleri Kaçırma Korkusu” hastalığına dönüştüğünü ve bu hastalığın insanlarda kaygı bozukluğuna neden olduğunu belirtti.

Star gazetesi tarafından yapılan habere göre alkol ve uyuşturucu ile mücadele eden Yeşilay, teknoloji bağımlılığına da el attı. Teknoloji bağımlılığının Fomo adında yeni bir fobiyi ortaya çıkardığını belirten Yeşilay bu hastalığı, sosyal medyada gelişmeleri kaçırma korkusu olarak açıkladı.

Amerikan Psikiyatri Birliği tarafındanda araştırılan Fear of Missing Out ile ilgili yürütülen araştırmalarda çarpıcı sonuçlara ulaşıldı. 11 – 55 yaş arası 1.200 kişiye uygulanan araştırmanın sonuçlarına göre, kullanıcıların yüzde 40’ı, bir şeyleri kaçırdığını düşünerek sürekli sosyal medyayı kullanma ihtiyacı hissediyor.

Teknoloji Caginin Yeni Hastaligi Fomo

ABD İŞE EL ATTI

Gündemi kaçırma korkusu olan Fomo, insanların sosyal medyada sürekli kalmasına yol açıyor. İnsanlara online değilken birşey kaçırma korkusu yaşatan bu hastalık için ABD işe el attı. Yeşilay ise en çok bağımlılık yapan sosyal medya uygulamalarını şöyle açıklıyor; “Twitter, Facebook, Whatsapp, Youtube, Google Maps, Foursquare, Instagram, Candy Crash, Flipboard.

İŞTE RAKAMLAR

En güvensiz hissedenler yüzde 42 ile 18-34 yaş grubu.
FOMO’ya, en çok 15-24 ve 25-34 yaş arasında rastlanılıyor.
12-17 yaş arasında eğlenceyi kaçırma hissi yüzde 48.
Yüzde 26’sı dışlanmışlık hissine kapılıyor.
Erkeklerde daha çok FOMO hastalığı gözleniyor.

Hotline Miami 2 Yasağına Cevap!