Tayvanlı üreticiden bütçe dostu model; HTC Breeze

htc breeze

HTC’de birçok akıllı telefon üreticisi gibi Mobil Dünya Kongresi’nde boy gösterecek. Şimdiye kadar basına yansıyan haberlere bakacak olursak, HTC yeni amiral gemisi modelini MWC 2018’de tanıtmayacak. Elbette bu durum Tayvanlı üreticinin bu fuarı boş geçeceği anlamına gelmiyor. Firmaya yakın bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre, HTC Breeze kod ismini verdiği bütçe dostu bir telefon üzerine çalışıyor.

HTC Breeze uygun fiyatı ile dikkat çekecek

HTC’nin genel anlamda katı bir fiyat politikasına sahip olduğunu zaten biliyoruz. Keza Tayvanlı akıllı telefon üreticisinin, sürekli kan kaybetmesinde takındığı bu olumsuz fiyat stratejisi de önemli bir rol oynuyor.

Peki HTC’nin bütçeye hitap eden hiç mi modeli yok? Elbette var. Fakat onlarda tasarımsal anlamda kullanıcıları cezbedemiyor. Tayvanlı üretici, bu iki detayı tek bir modelde bir araya getirerek, kaybettiği müşteri kitlesini geri kazanmak istiyor.

HTC Breeze, firmanın 18:9 ekran en boy oranına sahip en ucuz telefonu olarak satışa sunulacak. Dahası, HTC Breeze’in segmentindeki modellere göre de daha ucuz olacağı belirtiliyor.

MediaTek tarafından geliştirilmiş olan ortalama bir yonga seti ile gelmesi beklenen HTC Breeze, sistemini 2GB RAM ile destekleyecek. Telefonun dahili depolama alanı ise 16GB olacak. 13MP’lik ana kameraya, 5MP’lik ön kameranın eşlik ettiği telefon 2730 mAh gücünde, ortalama bir bataryadan beslenecek.

HTC Breeze, Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacak. Zira telefonun fiyatı ve satışa sunulacağı pazarlarında MWC 2018 kapsamında netleşmesi bekleniyor.

Lava Red OnePlus 5T geliyor