Tapo L530E LED ampul ile ev ya da ofisinizin havasını değiştirebilirsiniz!

y5yrjgh

#İŞBİRLİĞİ

Tapo L530E LED ampul, ev ya da ofisinizi bir anda bir oyun mekânına çevirebilir, partiye hazır hale getirebilir ya da dinlenebileceğiniz huzurlu bir ortama çevirebilir.

Teknoloji hayatımızın hemen her noktasında yer alıyor ve belki de hiç beklemediğimiz yerlerde bile yenilikler göstererek bizi şaşırtmaya devam ediyor. Yakın zamana kadar evlerimizde ve ofislerimizde “tasarruf ampulü” adı altında satın alımlar gerçekleştiriyor ve bu ürünleri “yeni nesil” olarak nitelendiriyorduk. Oysa artık yeni nesil olarak nitelendirebileceğimiz başka ampuller de var, ki onlara da kısaca “çok renkli akıllı ampuller” diyebiliriz. Bu yazımızda size TP-Link’in hazırladığı Tapo L530E ampulden söz edeceğiz.

Tapo L530E LED ampul

Tapo L530E, kurulumu ve kullanımı kolay, pek çok farklı seçenek sunan bir ampul

Tapo L530E, ufak bir kutuda geliyor. Aslında ilk etapta gerek kutusu, gerekse de kutuyu açtığımızda karşılaştığımız ampul olarak normal ürünlere kıyasla pek de farklı görünmediklerini söyleyebiliriz.

Ürünü evimiz ya da ofisimizdeki duya taktıktan sonra birkaç dakika içinde kullanıma hazır hale getirebiliyoruz. Nasıl mı, tabii ki Tapo uygulaması aracılığıyla.

Öncelikle, akıllı telefon ya da akıllı tabletinize Tapo uygulamasını ücretsiz olarak indiriyorsunuz. Sonrasında, tabii ki aynı kablosuz internet bağlantısı üzerinden eşleştirme yapmanız gerekiyor ve artık ürünü kullanmaya hazırsınız. Türkçe dil desteği ve pek çok farklı seçeneğin sunulması, ürünün zengin kullanım amaçları için ideal.

İster bir parti ortamı hazırlayın, isterseniz de kendinize bir dinlenme ortamı yaratın

Tapo L530E LED ampul, 60w değerde. 802.11b/g/n desteği var ve 2.4GHz Wi-Fi frekansında bağlantı kurarak çalışıyor. 8.7 W güç gereksinimi duyarken renk sıcaklık aralığı ise 2,500 K ile 6,500 K arasında değişiyor ve bunu elle gerçek zamanlı olarak ayarlayabilirsiniz.

Bu ampul, dediğimiz gibi pek çok farklı kullanım amacı için gerçek zamanlı değişimler sunabiliyor. Örneğin…

Tapo L530E LED ampul

Diyelim ki arkadaşlarınızı evinize çağırdığınız ve ufak bir parti vereceksiniz. Ampul, 16 milyon farklı renk tonunu destekliyor ve saniyeler içinde pek çok farklı renk tonuna geçiş yapabiliyor. Bu geçişlerin tipini ve süreçlerini de Tapo uygulaması üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. Arka plana bir de müzik eklediğinizde, diskodan farksız bir ortamınız olacaktır diyebiliriz.

Ya da… Kitap okumayı seviyor ve kendinize hem sessiz bir ortam hem de gözlerinizi rahatsız etmeyecek bir ışık seviyesi hazırlamak istiyorsunuz. Bu da mümkün. Ampulün renklerini ayarlayabildiğiniz gibi seviye ve parlaklık düzeyini de yine uygulama üzerinden düzenleyebiliyorsunuz. Hatta günün farklı saatleri ve ortamın ışık düzeyine göre “otomatik olarak parlaklığı belirle” seçeneğini de uygulama üzerinden işaretleyebilirsiniz.

Ampul, 806 lümene kadar beyaz parlaklık üretiyor ve% 1 ile % 100 arasında bir kısma aralığına sahip.

Dediğimiz gibi, farklı amaçlarınız doğrultusunda, kısa sürede pek çok farklı düzenleme yapabiliyorsunuz ve en güzel tarafı da bunları kolaylıkla, ekstra bir araca ihtiyaç duymadan birkaç dakikada yapabiliyorsunuz.

Gün ve saatlere göre ayarlamalar yapabilirsiniz

Tapo uygulaması üzerinden yapabileceğiniz bir diğer güzel düzenleme seçeneği de bu. Günün değişen saatlerine göre parlaklık seviyesini ayarlayabildiğiniz gibi, “şu saatte ışık kapansın, şu saatte de otomatikman açılsın”gibi düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Böylece tekrar tekrar “aç – kapa” yapmanıza gerek kalmıyor, çünkü her şey artık otomatik gerçekleşmiş oluyor.

Tapo L530E LED ampul

Ayrıca, ayarlamaları evde olmadığınız anlara göre de düzenleyebilirsiniz. Böylece siz evde olmasanız bile ışık yanar ve dışarıdan görenler için “Evde birileri var” hissi uyanabilir. Bu da kötü niyetli insanları caydırmak, uzak tutmak için güzel yöntemlerden bir tanesi.

Tapo L530E, ülkemizde 160 TL satış fiyatı etiketiyle bulunuyor. Ürünün ikili paketi olduğunu da belirtelim. Cihaz, aynı zamanda Amazon Alexa ve Google Asistan sesli komut destekleri de sunuyor. Böylece eski bilim kurgu filmlerinden gördüğümüz “Işığı aç, ışığı kapat” gibi sahneleri artık gerçek hayata taşıma şansımız da bulunuyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei WiFi AX3: WiFi 6 ve NFC dokunarak paylaş özelliğiyle güçlü bir router!