Tam kapanma süresi uzatılacak mı? İşte detaylar

yapay zeka covid19

Şu sıralar 17 Mayıs’ta sonra erecek olan tam kapanmanın uzatılacağına dair bazı iddialar var. Peki tam kapanma süresi gerçekten uzatılacak mı? İşte konunun detayları.

Bilindiği üzere 29 Nisan itibariyle tüm Türkiye’de geçerli olmak üzere tam kapanma kararı alınmıştı. Bu kapanma kararıyla birlikte bazı işyerleri haricindeki tüm esnaf da kepenk indirmek zorunda kaldı.

Tam kapanmayla birlikte zorunlu haller dışında şehirler arası ulaşıma da kısıtlama getirildi. Eğer bir aksilik olmaz ve tam kapanma sonucu vaka sayıları düşerse bu sürecin 17 Mayıs’ta bitirilmesi planlanıyor.

Fakat son günlerde pek çok mecrada tam kapanma sürecinin 1 hafta daha uzatılacağına ilişkin bazı dedikodular çıkmaya başladı.

Tam kapanma süresi uzatılacak mı? İşte detaylar

19 Mayıs tatilinin Çarşamba gününe denk gelmesinden ötürü Çarşamba’da dahil olmak üzere tam kapanmanın 1 hafta daha uzatılabileceği iddia ediliyor.

Bazı kesimler ise tam kapanmanın 1 hafta değil sadece 19 Mayıs’a kadar uzatılacağını ve bu tarihten sonra hayatın normal seyrine döneceğini iddia ediyor.

Şimdilik bu konu hakkında hükümetten bir açıklama gelmiş değil. Fakat vaka sayılarının düşmemesi durumunda tam kapanmanın uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kapanma kararı alındığında ülkemizdeki vaka sayısı 60 binin üzerindeydi. Şu anda ise 30 binin altına düşmüş durumda. Sağlık Bakanlığı tarafından konulan hedef ise 5 binin altı. Daha önümüzde yaklaşık olarak 12 gün var. Dileriz bu süreçte vaka sayıları beklenen daha doğrusu hedeflenen seviyelere düşer.

Koronavirüs haritası kırmızı alarm veriyor