Taksiciler Tesla model 3 tercih edecek: Türkiye’de bu mümkün mü?

Tesla elektrikli araç satışında rekor

Türkiye’de her zaman için tartışmaların gündeminde yer alan taksiciler Tesla model 3 tercih edebilir. Konu ile ilgili şu an ilginç istatistikler ortaya çıktı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Taksiciler Tesla model 3 modellerini dünyanın tamamında kabul etmeye başladı. Bildiğiniz üzere elektrikli otomobiller çok sert bir şekilde yükselişte. Neredeyse her ülkede elektrikli araçlar ciddi oranda destek görüyor. Bununla doğru orantılı olarak hayatın Neredeyse her alanında bu tür otomobilleri görmek mümkün hale geliyor.

Şimdilerde tartışma konusu olan grup ise taksiciler. Türkiye’de taksicilerin neredeyse tamamı dizel araçlar kullanıyor. Ancak dünya istatistiklerine bakıldığında durumun değişmeye başladığı görülüyor. Mesela bu konuda ABD öncülük yapıyor diyebiliriz. Şu anda New York Taksi ve Limuzin Komisyonu şehirdeki sarı taksilerin büyük oranda Tesla 3 otomobillerine dönüşebileceğini söylüyor.

Taksiciler Tesla araçlarını tercih edebilir

ABD ve Avrupa gibi ülkelerde şu anda elektrikli araçlar için çok ciddi bir yönelim var. 20 yıldır taksi şoförlüğü yapan kişiler bile Tesla aracı kullanmaları ile birlikte kendilerine olan yönelimin arttığını ifade ediyor. Yani elektrikli araçlar daha fazla müşteri çekiyor.

taksiciler Tesla model 3

Tesla elektrikli araçları ile taksi şoförlüğü yapmak isteyenleri birçok avantaj bekliyor. Bazı kişiler Tesla olduğu için o arabayı seçebiliyor. Aynı zamanda devlet tarafından verilen bazı teşvikler ile birlikte taksiciler daha az miktarda vergi ödüyor. Özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde bu vergiler gerçekten de çok düşük bir düzeyde.

Elektrikli otomobiller kritik tarihi bekliyor: Tüm dünya bunu kullanacak

Tüm bunlara ek olarak elektrikli araçların daha az enerji harcaması yine taksi şoförlerinin dikkatini çekiyor. Türkiye’de ise yeterli miktarda destek ne yazık ki yok. Eğer elektrikli araçlara verilen destekler artış gösterirse belki de İstanbul başta olmak üzere neredeyse tüm taksiciler elektrikli otomobiller kullanacak. Peki siz taksi şoförlerinin elektrikli araç kullanmasını ister misiniz?