Tablet ve bilgisayarlar öğrencileri izliyor: Büyük göz devrede

Akıllı telefon kullanım oranı

Ortaya çıkan bazı araştırmalar ile birlikte tablet ve bilgisayarlar öğrencileri izliyor sonucu ortaya çıktı. Bu durum birçok kullanıcı tarafından tepki ile karşılanıyor.

Tablet ve bilgisayarlar öğrencileri takip ediyor. Demokrasi ve Teknoloji Merkezi tarafından yapılan bir çalışmaya göre pandemi sürecinde özellikle öğrenciler çok fazla takip edildi. Üstelik bunu yapan ABD’nin kendisi. Bildiğiniz üzere pandemi ile birlikte birçok ülkede uzaktan eğitim popüler hale geldi. ABD bu ülkelerden bir tanesi oldu.

Bazı çocuklar ne yazık ki tablet veya bilgisayar alamadı. Bu nedenle zor durumda kaldılar. Konuyla ilgili çözüm ise bedava dağıtılan bu cihazlardı. Özellikle öğrencilerin mental sağlıklarının yerinde olduğundan emin olmak için ABD bu cihazlara takip sistemi yerleştirdi. Böylece çocukların ne yaptığı ve ne tür faaliyetlerde bulunduğu izlendi.

Tablet ve bilgisayarlar öğrencileri sürekli izledi

Konuyla ilgili ortaya çıkan detaylara göre ABD hem çocuklara yardım etti hem de onların özel hayatını kontrol etmeye çalıştı. Bu gözetim sistemi Bark, Gnosis IQ, Gaggle ve Lightspeed gibi programlar üzerinden yükleniyor. Gözetimin amacı ise şiddete ve intihara meyilli olan öğrencilerin tespit edilmesi.

tablet ve bilgisayarlar öğrencileri

İşin daha tuhaf tarafı ise ABD bunu gizli olarak yapmıyordu. Açık bir şekilde öğrencilerin takip edileceğini söyledi. Özellikle öğrenciler içerisinden uyuşturucu kullanan, yeme bozukluğu olan veya pornografi bağımlısı öğrenciler tespit edilmeye çalışıldı. Böylece gençler ile ilgili politika oluşturmaya gayret gösterdiler. Tablet ve bilgisayarlar öğrencileri bu şekilde takip etti.

En beğenilen sosyal medya siteleri bakın hangileri oldu: Büyük sürpriz

Konuyla ilgili çok farklı görüşler ortaya çıktı. Bazıları bu sistemlerin öğrencilerin kişisel haklarını ihlal ettiğini söyledi. Kimileri ise çocukların takip edilip gözetilmesini son derece olumlu bir güvenlik projesi olarak değerlendirdi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?