Switch mi? PS4 mü? İşte grafik karşılaştırması!

ps4

Nintendo’nun bu sene satışa sunduğu Switch isimli yeni konsolu, 4 senelik PS4 karşısından nasıl bir performans sergileyecek? İşte detaylar.

Bilindiği üzere Nintendo, bu senenin ilk yarısında Switch ismini verdiği yeni konsolunu satışa sunmuştu. Switch’in aynı zamanda taşınabilir bir konsol görevi de görebilmesi, oyun severler tarafından olumlu olarak karşılanmış ve bu durum satış rakamlarına da yansımıştı.

Peki oynaması son derece keyifli ve pratik olan NSwitch, 4 senelik bir konsol olan PS4 ile karşılaştırıldığında nasıl bir performansa imza atıyor dersiniz?

Geçtiğimiz günlerde Switch için duyurulan Doom oyunu, bu sorunun cevabını bizlere net olarak veriyor. Zira Bethesda tarafından Switch için yayınlanan videoyu alan bir YouTube kullanıcısı, iki konsol versiyonunu karşı karşıya getirmiş. Dilerseniz bu karşılaştırma videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Videodan da net bir şekilde görüleceği üzere Nintendo Switch ile PS4 arasında bariz farklılıklar bulunuyor. PS4’te görüntü son derece net ve akıcı bir konumdayken, Switch’te ise sanki görüntünün üzerine koyu bir perde çekilmiş hissiyatı hakim.

Kısaca özetlemek gerekirse, Nintendo’nun 4 sene sonra bile Sony ve Microsoft ile aynı seviyede bir konsol çıkartamadığını söylemek yanlış olmaz. Tamam, belki Nintendo’nun güçlü konsol çıkarmak gibi bir derdi olmayabilir. Fakat en azından 2017’de çıkan bir konsolun, 2013’te çıkan konsolla eş değer güce sahip olması gerekir. Tabi ki karar yine de oyun severlerin.


Yorumlar kapatıldı.