Super Mario Odyssey rekorla başladı

Super Mario Odyssey gameplay

Nintendo’nun geçtiğimiz Mart ayında satışa sunduğu Switch için geliştirdiği Super Mario Odyssey kısa süre önce satışa sunulmuştu. Tam da tahmin edildiği gibi yeni jenerasyon Super Mario oyunu, rekor üstüne rekor kırıyor.

Super Mario Odyssey en hızlı satan Mario oyunu oldu

Super Mario markasının Nintendo için büyük bir veli nimet olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Şimdiye kadar yayınlanan hemen hemen bütün oyunlarıyla beklentileri fazlasıyla karşılayan Mario serisi, yeni oyunuyla da Nintendo’yu yanıltmadı.

Geçtiğimiz hafta satışa sunulan Super Mario Odyssey hem Amerika, hem de Avrupa’da en hızlı satan Mario oyunu olmayı başardı.

Yeni Mario oyununun sadece Amerika’da 1.1 milyon kopya satmayı başardığı belirtildi. Üstelik bu rakamlar oyunun 5 günlük satış grafiğine ait. Yani Super Mario Odyssey’in şimdiden Switch’in en çok satan oyunu olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

Super Mario Odyssey’den önce en hızlı satan Mario oyunları New Super Mario Bros. Wii ve Super Mario Galaxy 2’ydi.

Açıkçası Super Mario Odyssey’in kısa süre içerisinde bu kadar fazla satması kimseyi şaşırtmadı. Zira bu beklenen bir durumdu. Nintendo’nun yeni oyunu şimdiye kadar katıldığı tüm etkinliklerden ödülle dönmeyi başardı.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Nintendo Switch hala ülkemizde resmi kanallar vasıtasıyla satılmamakta. O yüzden internet üzerinden çeşitli distribütörler vasıtasıyla getirilen cihazların fiyatları da hayli fazla.

NFS Payback’i ücretsiz olarak deneyin