Super Mario Odyssey dosya boyutu açıklandı

super mario 1

Nintendo’nun yeni konsolu Switch’e özel olarak satışa sunacağı Super Mario Odyssey konsolda ne kadar yer kaplayacak? İşte yanıtı.

Nintendo’nun en büyük markalarından biri olan Super Mario, şimdi de Switch’te boy göstermeye hazırlanıyor. Japon konsol ve oyun devinin bu senenin ilk yarısında satışa sunduğu Switch, kısa sürede önemli bir satış başarısı yakalamıştı. Nintendo şimdi bu başarısını Super Mario Odyssey ile taçlandırmaya hazırlanıyor.

Uzun süredir gelişim aşamasında bulunan Super Mario Odyssey, katıldığı tüm etkinlik ve fuarlardan ödülle dönmeyi başarmıştı. Daha çıkmadan Nintendo Switch’in en çok satan oyunu olacağına kesin gözüyle bakılan yapım, kısa süre sonra raflardaki yerini alacak.

Nintendo, Super Mario Odyssey’i genel olarak dijital kopyalar halinde satacak. Zira oyunun fiziksel versiyonunun hayli sınırlı olacağı belirtiliyor. Hatta kutulu olarak elektronik mağazalarda satılacak olan versiyonlarda da dijital kodlar bulunacağı ve herhangi bir CD içeriğinin verilmeyeceği dile getiriliyor.

Haliyle böyle bir durumda oyunun dosya boyutu da ayrı bir önem kazanıyor. Zira dosya boyutu yüksek bir oyunu indirmek zaman zaman işkence halini alabiliyor. Fakat Super Mario Odyssey için böyle birşeyin söz konusu olması hayli zor.

Zira Nintendo tarafından açıklanan bilgilere göre, Super Mario Odyssey’in dosya boyutu yalnızca 5.7 GB. Bu boyutun günümüz oyunlarının yanında hayli az göründüğünü söylemek gerekiyor. Şunu da dip not olarak belirtelim. Şimdiye kadar Nintendo tarafından yayınlanan Switch oyunları içerisindeki en büyük dosya boyutu 13.4GB ile Legend of Zelda: Berath of the Wild’a aitti.