Apple Kurucusundan Şaşırtan Açıklamalar

steve wozniak white iphone 4

Herkesi şaşırtan açıklamalarda bulunan Apple kurucularından Steve Wozniak, Apple’nin sektördeki en büyük rakipleri olan Google ve Samsung ile çalışması gerektiğini belirtti.

steve-wozniak-white-iphone-4

BBC’ye önemli açıklamalarda bulunan Wozniak, Apple Siri gibi arama motoru teknolojisine dayanan uygulamalarını geliştirmek için Google ile çalışması gerektiğini belirtti. Ayrıca giyilebilir teknoloji piyasasına atılmaya hazırlanan Apple’nin bu sektörde başarılı olabilmesi için Google’nin yanında olmasının şart olduğunu düşünüyor.

Wozniak ayrıca en büyük hayalinin, ileride Apple ile Google arasındaki ortaklık olduğunu söylerken şu ifadeyi kullandı, ‘Tanrı’dan Apple ve Google’ı ileride ortak yapmasını diliyorum’. Wozniak ayrıca, “Muhtemelen yanılıyorum ama iş dünyasındaki endişeler hakkında bilmediğim birçok şey var. Her zaman aklınızda bulundurmanız gereken şey, şirketlerin en büyük derdinin para kazanmak olduğu” açıklamasında bulundu.

Google’nin yanı sıra Samsung hakkındaki açıklamalarında ise, ‘Samsung’da, iPhone’umda görmek istediğim şeyleri görüyorum… Apple’ın bunları kullanabilmesini isterdim ve bu konuda Samsung bize engel olur muydu bilmiyorum’ dedi.

Wozniak, Apple Siri ile aramak istediği bazı restorantları bulamadığını, ancak Android’de herhangi bir sorun yaşamadığını dile getirerek, Android’i beğendiğini aktardı.