Toyota, GoPro ile farklı olacak

gopro

Kendisini dünyanın en çok yönlü kamerası olarak lanse eden GoPro şimdilerde dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden birisi olan ve yakın zamanda Ford’u geçerek dünyanın en büyük ikinci otomobil firması olan Toyota ile yaptığı anlaşma ile gündeme geldi.
Toyota ile anlaşma imzalayan GoPro’nun kuruluşunda ilginç bir hikayesi var.University of California’da Görsel Sanatlar okuyan GoPro’nun kurucusu ve şu anki CEO’su Nick Woodman, mezuniyetinin ardından FunBug adlı bir pazarlama şirketi kuruyor. Ancak Woodman için işler pek yolunda gitmiyor. Şirketi kapatmasının ardından, 2002 yılında sadece 26 yaşındayken sörf yapmak için dünyayı gezmeye karar veren Woodman’in bu şirketi kurarak yoluna devam etti.

gopro-toyoto

Toyota ile GoPro arasındaki anlaşmayla beraber, 2016 model yılından itibaren Toyota’nın Tacoma adı verilen modellerinde GoPro’ların takılabileceği yuvalar standart olarak gelecek.Orta ölçek kamyonet sınıfında değerlenen ve dünyada oldukça popüler olan “truck sınıfı” sürükleyici yarışlara sahip olan bir kategori. Normal şartlarda GoPro’nun araba içerisine ya da dışına monte edilen kitler, harici olarak satılıyor.  GoPro’nun kendini tıpkı Apple gibi konumlandırması, pazar lideri olması gibi sebeplerle Toyota’nın standart bir donanımı olarak kendine yer bulması onlar için oldukça değerli ve yeni fırsatları beraberinde getirebilir.

Aksiyon kamerası pazarının Sony gibi dünya devi rakiplerine rağmen bir numaralı ismi olmayı koruyan GoPro daha önce 360 derecelik küresel içerikleri kayıt altına alma ve paylaşma konusunda uzman firmalar arasında yer alan Kolor‘u da satın alan GoPro yeni projeler ile adından söz ettirmeye devam edecek gibi gözüküyor.