Stephen Hawking’in doktora tezi ücretsiz olarak internette yayınlandı. Okuyabilirsiniz!

stephen hawking

Dünyanın en önemli zihinlerinden biri olarak gösterilen fizikçi ve kozmolog Stephen Hawking, takipçilerini oldukça heyecanlandıran bir paylaşımı internette gerçekleştirdi.

Stephen Hawking’in 1966’da Cambridge Üniversitesi’ndeyken hazırladığı doktora tezi “Genişleyen Evrenlerin Özellikleri”, şu an internet üzerinden ücretsiz olarak ulaşılabilir ve okunabilir durumda. Düşünsenize, bu belge tam 51 yıl sonra gün ışığına çıkıyor ve milyonlarca kişinin beğenisine sunuluyor. Konu hakkında duygularını paylaşan Hawking, bundan dolayı çok mutlu hissettiğini ve belgeye kaç kişinin ilgi göstereceğini beklemenin heyecan verici olduğunu belirtirken, “Umarım hayal kırıklığına uğramayacaklar” demeyi de ihmal etmemiş.

Dosyaya bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz, ancak yoğunluk sebebiyle bazen bağlanmakta zorluk yaşayabilirsiniz.

Stephen Hawking'in doktora tezi ücretsiz olarak internette yayınlandı. Okuyabilirsiniz!

Hawking, insanlık ve dünyanın geleceği hakkında pek umutlu değil

Hawking, son dönemde yaptığı endişe verici açıklamalarla gündeme geliyor. 100 yıl içinde bu dünyayı terk etmemiz gerektiğini savunan ünlü fizikçi,doğal kaynakların tükenişinin tehlikeli boyutlara geldiğini, dolayısıyla şimdiden başka yaşam alanları bulmak için hareket geçilmesi gerektiğini ekliyor. Öte yandan Hawking, son yıllarda sürekli konuşulan ve gelecekte hemen her noktaya ulaşması beklenen yapay zeka teknolojilerinin de insanlığının sonunu getirebileceğini savunuyor.

OnePlus 5T basın görseli sızdırıldı