Lego Profesörü Aranıyor!

legoprof1

İngiltere’nin köklü üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi’nin son iş ilanı bir hayli ilginç.Öyle ki üniversitenin duyurusuna göre işe alınacak olan kişinin ünvanı Lego Profesörü olacak.

İsaac Newton, Charles Darwin, Ernest Rutherford, James Clerk Maxwell, Francis Crick, Alan Turing, Stephen Hawking gibi ünlü bilim adamlarını yetiştiren üniversitenin başarılarını saymakla bitmez. En küçük örnek olarak  Cambridge Üniversitesi 81 üyesi ile dünyada en çok Nobel ödülü alan üniversite olduğunu belirtmekte fayda var.Bu kariyerli ve köklü üniversitenin son aradığı bir Lego Profesörü. Böyle bir araştırma alanı açmlarının başlıca sebebi ise Lego firmasından 4 milyon Paund bağış almaları olarak gözüküyor.

lego-cambridge

İşi elde edecek olan akademisyen üniversitenin Lego’dan aldığı bu büyük bağışla kendi araştırmalarını başlatacak ve işleme koyabilecek yetkilere sahip olacak. Daily Mail’in haberine göre istihdam olacak akademisyen çalışmaları için 4 milyon pound’luk Lego fonunun da yürütücülüğünü üstlenecek. Danimarka merkezli The LEGO Group adlı şirket tarafından medya dünyasının ve küreselleşmenin yıktığı bir oyuncak olarak kalmamak için Harry Potter, Star Wars, Batman, Örümcek Adam, Winnie The Pooh, Spongebob Squarepants, Ben 10 gibi ünlü temaları da bünyesine kattı.  Bu, dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi’nin aradığı ilk alışıla gelmemiş akademisyen değil.Geçtiğimiz senelerde yine aynı üniversite çikolata alanında doktora yapacak bir aday aradığını duyurmuştu.

Sony Smartband Talk Video İnceleme