Steam, IŞİD oyunlarını kaldırdı!

ışid

Valve’ın bünyesinde yer alan Steam, geç de olsa nihayet beklenen hamleyi yaptı ve ışid temalı oyunların tamamını platformundan kaldırdı. Detaylar haberimizde.

PC oyuncularının vazgeçilmez platformu olan Steam, geçtiğimiz günlerde yasa dışı ve troll içerikli oyunları platformundan kaldıracağını açıklamıştı. Bu süreçte ilk temizlik troll oyunlardan başlamıştı. Bugün ise Steam, IŞİD temalı oyunları platformu üzerinden kaldırdı.

IŞİD oyunları kaldırıldı!

ISIS Simülatörü olarak tabir edilen bu oyunlar maalesef ki küçük yaştaki oyuncuları derinden etkileyebiliyordu. Valve, oyunla sınırlı kalmayan ve gerçeğe yansıyan bu şiddet içerikli oyunların tamamını Steam’den kaldıracak.

Steam’den oyun kaldırmaya sıcak bakmıyoruz ancak toplumu etkileyen oyunları kaldırmak zorundayız şeklinde açıklama yapan Valve; AIDS Simülatörü ve Tetikçi Simülatörü gibi oyunları da temizleyecek.

ışid

Hitman 2 sistem gereksinimleri açıklandı!

Öfke ve çatışma yaratmaya çalışan Active Shooter isimli oyunu da geçtiğimiz günlerde kaldıran Valve, bu konuda son hamlesi ile çok duyarlı olduğunu göstermiş oldu.

Bu süreçte Amerika’daki okullara düzenlenen silahlı saldırıları konu alan School Shooting oyununun da Steam’den kaldırıldığını belirtelim.