Steam indirim kurallarında değişikliğe gidiyor: İşte yeni kurallar

Steam Türkiye

Steam indirim kurallarında bazı değişiklikler yapma kararı aldı. Yeni kurallar ile birlikte indirim süreci artık çok daha efektif olacak.

Steam indirim kurallarında son derece önemli değişiklikler ile birlikte fark yaratmaya hazırlanıyor. Bu platformda her ne kadar birçok oyun ve indirim yer alsa bile bazı şikayetler gündemdeki yerini koruyor. Birçok kullanıcı bazı geliştirici ve yayıncıların platformda kendilerini haksız yere öne çıkardıklarını düşünüyor.

Kimi platformlar yüzde 2 civarında küçük indirimlere yer veriyor. Bu tür küçük indirimler sayesinde ön plana çıkmayı başarıyorlar. Fakat buradaki esas problem küçük indirimlerle ön plana çıkan platformların haksız rekabete yol açmasıdır. Mağazada hile yapan birçok yayıncı Steam tarafından engellenecek.

Steam indirim kurallarında yeni değişiklikler

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre 28 Mart 2022 tarihinden itibaren önemli bir değişiklik yürürlüğe giriyor. Bu yeni düzenleme ile birlikte artık platformda oyun indirimi en az yüzde 10 seviyelerinde olacak.

Steam indirim kurallarında

Steam indirimler arası bekleme süresi ile ilgili de bazı değişiklikler yapılacak. İndirimler arası bekleme süresi artık 6 hafta değil de 28 gün olarak kayıtlara geçiyor. Böylece kullanıcıların mağdur olması engellenecek. Herhangi bir oyundaki indirim sona erdikten sonra tekrar indirim yapmak için en az 28 gün beklenecek.

Oyun bağımlısı çocuk intiharıyla gündeme oturdu

Steam indirim kurallarında değişiklikler yaparak kullanıcıları korumak istiyor. Mesela indirimlerin yüzde 10 seviyesinden düşük olması haksız rekabete yol açıyordu. Yeni düzenleme işte tam olarak bu haksız rekabeti engelleyecek. Peki siz alınan bu yeni önlemler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.