Oyun bağımlısı çocuk intiharıyla gündeme oturdu

Oyun bağımlısı çocuk intiharıyla gündeme oturdu

Son yıllarda, çevrimiçi oyun bağımlılığıyla ilgili çok sayıda ölüm vakası haber oldu. Bugün de Hindistan’ın Mumbai kentinde yaşayan 14 yaşındaki bir çocuğun intihar ettiği başka bir benzer olay meydana geldi. Bu da oyun bağımlısı gençler hakkında soru işaretleri oluşturdu. İşte detaylar.

Oyun bağımlısı çocuğun yakın zamanda yasaklanan battle royale oyunu Garena Free Fire’a bağımlı olduğu söyleniyor. Oyunun yasaklanmasının ardından 14 yaşındaki çocuk intihar etmiş. Bhoiwada polisi şu anda çocuğu bu aşırı adımı atmaya iten şeyin oyunla ilgili olup olmadığını araştırıyor. Polise göre, çocuğun özel bir şirkette tasarımcı olarak çalışan babası, Pazar günü saat 19:22’de oğlundan bir telefon aldı. Hindustan Times‘ın haberine göre baba, eşiyle birlikte seyahat ettiği için telefonu açamadı. Birkaç dakika sonra oğlunu tekrar aradığında, çocuk aramayı cevaplamadı.

Oyun bağımlısı çocuk intiharıyla gündeme oturdu

Eve döndüklerinde, ebeveynler oğullarının odasının kilitli olduğunu fark ettiler. Baba, kilidi açmak için kapının üstündeki cam çerçeveyi kırmak zorunda kaldı. Ardından talihsiz baba, oğlunu odanın içinde ölü buldu. Polis, cesedin otopsi yapılmak üzere KEM Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirdi. 4. bölge Polis Komiser Yardımcısı Vijay Patil, “Ön soruşturma, çocuğun Free Fire çevrimiçi oyun bağımlısı olduğunu ortaya çıkardı. Ancak çocuğu aşırı adımı atmaya tam olarak neyin tetiklediği hala bir gizem.” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, hem ebeveynler hem de çocuğun okul öğretmenleri, çocuğun hiçbir zaman oyun bağımlılığı belirtisi göstermediğini paylaştı. Çocuğun parlak bir öğrenci olduğunu ve notlarına düşkün olduğunu belirtmişler.

Polis ayrıca, “Bağımlısı olduğu çevrimiçi oyunun gruplar halinde oynanması gerekiyordu. Bu yüzden, oyun sırasında çocuğu intihara iten bir şey olup olmadığını anlamak için arkadaşlarının kim olduğunu araştırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Snapchat, 23 Şubat’tan itibaren kullanıcı adınızı değiştirmenize izin verecek