Microsoft: ”Dijital oyunlar yeniden satılmayacak”

Microsoft Logo

 Microsoft dijital oyunların yeniden satılması konusunda yeni bir planı olmadığını açıkladı. Kısacası dijital olarak alınan oyunlar oynamasak bile bizimle olacak.

Microsoft-Dijital-oyunlar

 

Bazı oyuncular aldıkları kutulu oyunları tekrar bir başka oyuncuya satabiliyor. Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde ikinci el oyun satışı oldukça yaygın durumda. Örneğin; gamestop gibi büyük mağazalar bile ikinci el satışı yaygınlaştırmış durumda.

Günümüze kadar olan Steam,Playstation Network,Xbox Live ve Nintendo Network gibi dijital mağazalardan aldığımız oyunları maalesef satamıyoruz.

Microsoft ise bir süre önce dijital oyunlaru %10 fiyatına elden çıkarma fikrini ortaya atmıştı. Yani 50 dolara aldığımız bir oyunu 5 dolara satmamız anlamına geliyor bu işlem. Microsoft böyle bir planı düşünmediğini duyurmuştu.

Kısacası kutulu oyunları dijital oyunlarla aynı fiyata almamıza karşın dijital oyunları elden çıkaramayacağız. Kutlu oyunlar aldıktan belli süre sonra özellikle ABD ve Avrupa’da yarı fiyatına satılabiliyor. Bu durum sonucunda kutulu oyunlar hala popülerliğini sürdürmekte.

iPad Pro 9.7 2 GB RAM ile geliyor!