Steam bedava oyun dağıttı!

Steam bedava oyun

Steam güncellemesindeki hata rastgele oyun kodu üretimine neden oldu. Güncellemedeki bu hatadan dolayı Steam bedava oyun dağıttı. Ancak bu sorun kısa sürede yeni bir güncelleme ile çözüldü.

PC oyuncularının gözdesi Steam‘in, Ağustos ayındaki güncellemesi ile bedava oyun dağıttığı ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi Steam’de oyun kodları ile oyun indirme opsiyonu da bulunuyor. Ukraynalı güvenlik araştırmacısı olan Artem Moskovsky‘nin, Steam’deki açıktan dolayı rastgele oyun kodları ürettiği ve bunu Steam’e raporladığı bugün ortaya çıktı.

Steam bedava oyun dağıtmış!

Steam’e bu durumu raporlayan Artem Moskovsky, bu davranışı için Steam’den tam 20.000 dolar para ödülü almayı başardı. 7 Ağustos 2018 tarihinde bu hatanın kapatıldığını belirten güvenlik ekibi, bu hatanın raporlanmasından dolayı Artem Moskovsky’e de teşekkürlerini iletti.

Nintendo Switch için YouTube uygulaması yayınlandı!

Her platformda bu tip güvenlik açıkları olabiliyor. Ancak bu denli büyük bir güvenlik açığının raporlandıktan 4 gün sonra kapatılması büyük bir hayal kırıklığı. Bu 4 gün içerisinde Steam’deki bu güvenlik açığından dolayı kaç kişi bedava oyun aldı bilinmiyor. Umarız ilerleyen günlerde de bu tip güvenlik açığı diğer platformlarda da yaşanmaz.

Steam bedava oyun