Starship çöpçüler kralı olacak: Elon Musk bombayı patlattı

NASA roketleri gücünü

Elon Musk tarafından yapılan bir açıklamaya göre Starship çöpçüler kralı olacak. Uzaydaki atık probleminin bu şekilde bitirilmesi amaçlanıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Starship uzay aracı normal şartlarda Mars gezegeni için üretilmişti. Son derece özel ekipmanlara sahip olduğu için bu gezegene gitmesi diğer araçlara göre daha kolay. SpaceX CEO’su Musk, Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve bombayı patlattı. Ona göre Starship gibi uzay araçları aslında çok yönlü kullanılabilir.

Konu ile ilgili mühendislik detaylarından bahseden Musk, aslında atıkların toplanmasının kolay olduğunu söyledi. Bir Twitter kullanıcısına cevap verirken detayları açıklamış oldu. SpaceX uzaydaki atıkların toplanması için Starship uzay aracını bir bölmeye yerleştirecek. Bu bölme belirli bir yörüngeye ulaşıldığında açılacak.

Starship çöpçüler kralı ünvanı alacak

Starship uzay aracına bir bölme yerleştirilmesi aslında zor değil. Buradaki esas problem bölmenin içerisine yerleştirilecek olan çöp temizleme aracının zamanlaması. Eğer Starship yeri ve zamanı geldiğinde bu bölmeyi açarak çöp temizleme aracını uzaya fırlatmaz ise her şey boşa gidecek.

Starship çöpçüler kralı

Straship aracının böyle bir misyon edinmesi ile birlikte kullanıcılar tarafından büyük oranda destek göreceği belirtiliyor. Musk tarafından yapılan açıklamalarda bahsi geçen Starship projesinin kesinlikle olmayacağı belirtildi. Böylece bu uzay aracı Kemal Sunal’ın meşhur filmi Çöpçüler Kralı ünvanını alabilir.

SpaceX, ilk yörüngesel Starship test uçuşunu Temmuz ayında başlatacak

SpaceX şirketi tarafından uzaya fırlatılan Starlink uyduları yaklaşık olarak 42 bin araçtan oluşuyor. Eğer bunlar bir şekilde uzay çöplüğü haline gelirse çevre felaketi yaşanabilir. Tüm bunlara ek olarak uyduların birbirleri ile çarpışma ihtimalleri var. Kısacası uzay çöpü toplama projeleri hızlıca hayata geçirilmek zorunda. Peki siz bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.