StarCraft 2 artık ücretsiz olacak!

sc2

Free to Play olarak tabir ettiğimiz kategorideki oyunların sayısı günden güne artıyor. Üstelik geçmişte ücretli olarak satılan yapımlar da artık birer birer F2P kategorisine kaydırılıyor. Bu duruma son örnek ise 2010 yılında satışa sunulan StarCraft 2 oldu.

Blizzard, Star Craft 2 için önemli bir karar aldı

StarCraft’ın oyun dünyası için ne derece önemli bir yapım olduğu zaten bilinen bir gerçek. 2010 yılında çıkan yapımı hala düzenli olarak oynayan milyonlarca oyun sever bulunuyor. Fakat Blizzard’ın artık oyun satışından fazla bir gelir elde edemiyor olması, şirketi stratejik hamleler yapmak zorunda bırakmış gibi görünüyor.

Keza BlizzCon 2017’nin açılışında sahne alan Blizzard CEO’su Mike Morhaime son derece önemli açıklamalarda bulundu. Morhaime, StarCraft 2 Wings of Liberty’nin artık F2P yani oynaması ücretsiz olacağını belirtti.

Bu oyunu daha önceden para ile satın almış olanlar ise Heart of the Swarm’a ücretsiz olarak sahip olabilecekler.

Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemde çıkacak olan yapımların birçoğu da yavaş yavaş F2P kategorisine doğru kayabilir. Özellikle online yönü ağırlıklı olan yapımlar için bu mantıklı bir hamle gibi duruyor. Yapımcılar bu şekilde oyun severlerden tek bir defada ödeme almak yerine, ufak parçalar halinde defalarca ödeme alıyorlar.

Bu şekilde oyun severlerin cebinden parçalar halinde daha büyük meblağlar çıkmış oluyor. Elbette F2P tamamen tartışmaya açık bir konu. Yani yararları da var zararları da. Şimdilik StarCraft 2’nin F2P olması, oyunu deneme fırsatı bulamayanlar için iyi bir haber diyebiliriz.

Bu oyun tam 180GB dosya boyutuna sahip!