Starcraft Ghost Hala Gündemde

Starcraft Ghost DG

Starcraft Ghost’ın aradan geçen süreye rağmen, hala Blizzard’ın gündeminde olduğu belirtiliyor.

Blizzard’ın gerçek zamanlı strateji oyunu Starcraft, kendi alanında en başarılı ve popüler oyunlardan birisi. Yıllar içinde yayınlanan devam oyunlarıyla oyunseverlere eşsiz bir gerçek zamanlı strateji deneyimi sunmaya başaran Starcraft serisi, bir dönem farklı bir alana taşınmayı planlıyordu. 2000’li yılların başlarında Starcraft serisini farklı bir alana taşımayı planlayan Blizzard, oyun konsollarına yönelik olarak geliştirilecek savaş oyunu Starcraft Ghost’un üzerinde çalışmaya başladı.

Starcraft_Ghost_DG

Starcraft: Ghost, Nova adında özel bir Terran askerinin maceralarını konu alacaktı. Ancak o dönemde başka oyunlara öncelik veren Blizzard, Starcraft: Ghost’un yapımından vazgeçti ve bunun yerine World of Warcraft gibi daha başarılı oyunlara odaklandı. Aradan geçen yıllarda Ghost’la ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadı ve oyundan artık tamamıyla vazgeçildi varsayıldı.

Ancak görünen o ki Blizzard henüz projeden tam olarak vazgeçmiş değil. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Blizzard yöneticisi Alex Mayberry, stüdyo içerisinde bu tür bir oyuna ilginin yüksek olduğunu ve Starcraft: Ghost projesinin ileride hayata geçebileceğini söyledi. Buna rağmen Mayberry bu tür bir oyunun yakın zamanda hayata geçmesini beklemediğini de ekledi.

The Last of Us: Complete Edition Ortaya Çıktı