Star Wars Boba Fett dizisi geliyor

boba fett dizisi

Star Wars evreninin en gizemli karakterlerinden Boba Fett nihayet kendi dizisi ile seyircilerin karşısına çıkıyor.

Disney+’nın 10 yeni Star Wars dizisini yayına alma kararı sonrasında ilk yapımın Boba Fett dizisi olacağına dair emareler ortaya çıktı.

Popüler Star Wars dizisi The Mandalorian’ın 2. sezon finalinde ortaya çıkan Boba Fett’in galaktik mafya babası Jaba the Hutt’ın sarayında görünmesi Ekim Kasım aylarında dedikodusu duyulan Boba Fett dizisi için bir işaret olarak kabul edildi.

Boba Fett dizisi gelebilir de gelmeyebilir de!

Disney+ yöneticileri geçtiğimiz hafta yaptıkları bir duyurucan, Mandalorian dizisinden bir spinoff üreteceklerini duyurmuşlardı. Ayrıca Lando Calrissian karakterini konu alan Rangers of the New Republic isimli bir dizinin de hazırlanacağı biliniyor. Ancak Boba Fett konusunda henüz resmi bir açıklama yok.

Disney’in aslında Boba Fett karakterini sinema perdesine taşıyıp taşımama konusunda karar vermeye çalıştığı da biliniyor. Ancak karakterin yeterince ilgi çekmeyeceğinden çekindikleri tahmin ediliyor. Dolayısıyla, Boba Fett’i önce daha düşük bütçeli bir dizi filmde parlatıp ardından sinema perdesine taşımayı tercih edecekleri düşünülüyor.

Star Wars Boba Fett Filmi Resmileşiyor!

Boba Fett’i henüz tanımayanlar için da bir hatırlatma yapalım. Boba Fett karakteri, Star Wars evreninde geçen bir ödül avcısı olarak tanınıyor. Bir klon askeri olarak doğan ve Jedi’ları bile “avlayabilen” bu karakter, ilk Star Wars filmden beri öyküde yer alıyor ve farklı noktalarda seyircinin karşısına çıkıyor. Şimdilik en gizemli karakterlerden biri olan Boba Fett aynı zamanda gizli silahları, dövüş ve savaş deneyimi ile çok tehlikeli bir savaşçı olarak biliniyor. Mandalorian geleneklerine göre yetiştirilen bir savaşçı olan Boba Fett’in öyküsünün de Mandalorian dizisinden türetilecek bir spinoff’a yakışacağı yorumları yapılıyor.

boba fett dizisi

Öte yandan, Boba Fett çok acımasız ve kanlı bir karakter olarak da tanınıyor. Dolayısıyla, çocuklar ve aileler için yayın yapan Disney+ servisi için Boba Fett’in çok ağır olacağı endişesi de var. Zaten bu yüzden, kanalın Mandalorian dizisi için ünlü Boba Fett’i kullanmak yerine, kahramanca özellikleri öne çıkan yeni bir karakter yarattığı tahmin ediliyor. Dizi için Boba Fett’in karakterini değiştirmenin de öykünün ikonik karakterlerini bozmasından endişe ediliyor.

Bakalım Disney, yeni dizi için kimi tercih edecek. Sizce karşımıza Boba Fett mi çıkacak, yoksa çok daha soft bir Mandalorian savaşçısıyla mı karşılaşacağız?