Spotify kişiselleştirilmiş çalma listelerini sundu

Spotify TV uygulamasını güncelledi

Spotify zaten bir dizi kişiselleştirilmiş çalma listesi sunuyor ve şimdi şirket, kullanıcılara bu mikslerin oluşturulması üzerinde daha da fazla kontrol sağlıyor. İşte tüm detaylar.

Platformun 2021’de piyasaya sürdüğü çalma listelerini temel alan Spotify bugün, şirketin tüm kişiselleştirilmiş çalma listelerini “eğlenceli bir şekilde” birleştirdiğini söylediği bir özellik olan Niche Mixes’i tanıttı. Kısacası, artık Spotify’dan neredeyse her ruh hali veya tür için algoritmik olarak oluşturulmuş bir karışım oluşturmasını isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için Spotify’ın arama çubuğuna gidin ve uygulamanın sizin için müzik yapmasını istediğiniz etkinliği yazın ve sonuna “mix” ekleyin. İstediğiniz kadar yaratıcı davranabilirsiniz, platform dilediğinizi hazırlayacak. Bununla birlikte, bazen şirketin istediğiniz karışım için tam bir eşleşme üretmediği durumlarla da karşılaşabilirsiniz. Ancak özellik zamanla daha da fazla geliştirilecek.

Spotify kişiselleştirilmiş çalma listelerini sundu

Şirketin diğer kişiselleştirilmiş mix’lerinde olduğu gibi, her çalma listesinin daha önce duymamış olabileceğiniz parçaların yanı sıra tanıdık şarkıların bir karışımını içermesini bekleyebilirsiniz. Niş karışımlar, günümüzde İngilizce arama yapan ücretsiz ve Premium kullanıcılara sunulmakta. Şirket son dönemlerde en çok kullanılan müzik dinleme uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. İsveçli şirket en popüler müzik uygulaması olmasına rağmen YouTube Music ve Apple Music gibi rakipleri de mevcut. Bu sebeple şirketin fark yaratmak için farklı uygulamalar sunduğunu görebiliriz. Yakında özellik gerekli güncellemeleri de alacak.

Microsoft rakiplerinin Bing AI verilerini kullanmasını istemiyor