Spotify yeni bir şarkı rekoruna şahit oldu

Spotify yeni bir şarkı rekoruna şahit oldu

Ed Sheeran’ın hit şarkısı “Shape of You” Spotify platformunda üç milyar dinlenmeye ulaşan ilk şarkı olarak tarihe geçti. İşte detaylar.

22 Aralık Çarşamba günü, 30 yaşındaki şarkıcı haberi müjdeli açıklayan bir video yayınladı. Sheeran, “‘Shape of You’nun Spotify’da 3 milyar dinlenmeye ulaştığını duydum, bu kesinlikle çılgınca” dedi. “Bu şarkının bir milyara ulaştığını ve bunun garip olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum.” Sanatçı şunları ekledi: “3 milyar dinlenmeye ulaşan ilk şarkı ve gerçekten çok ama çok şaşırdım. Yıllardır verdiğin destek için teşekkürler Spotify. Birlikte harika bir 10 yıl geçirdik ve umarım daha harika bir 10 yılımız olur.”

Spotify yeni bir şarkı rekoruna şahit oldu

“Bad Habits” şarkısıyla da tanınan şarkıcı ayrıca rekor kıran Shape of You şarkısının kökeni hakkında bir hikaye paylaştı.“Shape Of You gerçekten albümü yapmak için tasarlanmamıştı” diye açıkladı. “Ama şarkıyı yapmayı bitirdiğimde, şirketimden Ben Cook, bunun bir single olması gerektiğini söyledi – ama ben “Castle on the Hill”in single olmasını istedim. İki şarkıyı da aynı anda çıkardık ve… Yanılmışım. 3 milyarda ‘Shape of You’ ile karşınızdayız.”

Bu yılın başlarında, Sheeran dördüncü stüdyo albümünü çıkardı ve bu albüm hem dünya çapında hem de ABD’de Spotify’ın En İyi İlk 10 Albümü listesinde bir numara oldu. Şarkıcı ayrıca Elton John ile birlikte “Mutlu Noeller” başlıklı bir Noel şarkısı yayınladı.

Bana Bir Ders Öğret podcast’inde yakın zamanda görünen şarkıcı, karısı Cherry Seaborn ve 16 aylık kızları Lyra ile daha fazla zaman geçirebilmek için 2022’de büyük turları bırakmayı planladığını duyurdu.

Xbox belgeseli yayınlandı: Power On: The Story of Xbox