Spotify sesli kitap platformu Findaway’i satın aldı

Spotify sesli kitap platformu Findaway'i satın aldı

Spotify yakında çok daha fazla sesli kitaba ev sahipliği yapabilir. Şirket akış hizmetinin sesli kitap platformu Findaway’i satın aldığını duyurdu. İşte detaylar.

Anlaşmanın şartları açıklanmadı, ancak satın alma, Spotify platformunun kendi sesli kitap kitaplarını oluşturmak istediğini gösteriyor. Findaway, web sitesine göre 325.000’den fazla kitaptan oluşan bir kataloğa sahip Ohio merkezli bir şirket. Şirketin Apple, Amazon ve diğer perakende ağır topları ile ortaklıkları var ve ayrıca sesli kitap yaratıcıları için araçlar da sunuyor. Spotify’ın Findaway’in kataloğunu kendi hizmetine nasıl entegre edebileceği henüz net olmasa da şirket bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, anlaşmanın “sesli kitap kataloğunu hızla ölçeklendirmesine” ve yazarlar ve yayıncılar için yeni fırsatlar yaratmasına yardımcı olacağı söylendi.

Spotify sesli kitap platformu Findaway'i satın aldı

Satın alma, Spotify’ın sesli kitaplara ilk girişi değil. Şirket daha önce ünlüler tarafından anlatılan kamuya açık alan klasiğini denemişti. Ayrıca 2020’de koronavirüs karantinalarının başlangıcında bir Harry Potter sesli kitabı da gelmişti. Ancak bu satın alma, akış platformunun artık bu alanda çok daha büyük amaçları olduğunu gösteriyor. Şirket, kataloğunu oluşturmak için bir dizi satın alma kullandığından, bu hareket aynı zamanda Spotify’ın podcast’lere yaklaşımını da yansıtıyor. Spotify aboneleri ve sesli kitap dinleyicileri için Findaway’in tam olarak ne anlama geldiği şu ana kadar belirsiz olsa da, şirketin geleceğinde çok daha fazla sesli kitap var gibi görünüyor.

Metaverse ile Güney Kore gezisi yapmaya hazır olun: Sanal dünya yeniden şekilleniyor