Spotify iOS uygulaması, AirPlay 2 desteği alacak

Spotify iOS uygulaması, AirPlay 2 desteği alacak

Geçtiğimiz günlerde Spotify için AirPlay 2 desteğinin gelmeyeceği açıklanmıştı. Sebebi analistlere göre “uygulamanın geleceğinin öngörülememesi” probleminden kaynaklanıyordu. Ancak bugün bu konuyla ilgili yeni bir gelişme geldi. İşte detaylar.

Spotify iOS’ta AirPlay 2′yi desteklemeyeceği iddiaları konusu bugün gelen yeni bir haberle netlik kazandı. Geçtiğimiz günlerde Spotify iOS için AirPlay 2 desteği gelmeyeceği duyurulmuştu. Ancak şimdi yeni bir güncelleme ile bu durum değişti diyebiliriz. Bugün gelen yeni bir rapora göre Spotify planlarını ‘açıkladı’. Buna göre uygulama AirPlay 2 akışını destekleyeceğini duyurdu. Dijital müzik devi, özelliği ne zaman bekleyebileceğinizi söylemedi, ancak “kullanılabilir olduklarında” güncellemeler ile birlikte sunacağını bildirdi. Bir temsilci daha önce AirPlay 2′nin ses sürücüsü uyumluluk sorunları nedeniyle pratik olmadığını iddia etmişti. Konsept tamamen dışlanmıştı. Bunun sebebi de özelliğin “öngörülebilir gelecekte” uygulanabilir olmayacağı düşüncesiydi.

Spotify iOS uygulaması, AirPlay 2 desteği alacak

Spotify açıklamasından sonra bile özellikte hızlı bir geri dönüş sağlanması beklenmiyor. Neticede uygulama söz konusu destek için belli bir tarih vermedi. Ancak yine de özelliğin kesinlikle destekleneceği onaylanmış oldu. AirPlay 2, HomePod ve Apple’ın medya teknolojisini destekleyen bir özellik. Özellik, ayrıca Spotify’ın diğer cihazlara müzik akışını kolaylaştırmaya yarıyor. Özelliğin iOS’a gelecek olması devrimsel nitelikte bir yenilik değil ancak uygulamayı kullanan kişilerin hayatını biraz daha kolaylaştırabilir. Daha fazla detay için uygulamanın geleceği tarihi beklememiz gerekiyor.

Jeff Bezos, dünyanın en zengin adamı unvanını başkasına kaptırdı