SpaceX Starlink için önceliği okullara verecek

SpaceX cephesinde korkunç olay! Uzay roketi patladı

Starlink uydu internet erişimi şimdiden teknelere ve karavanlara yayıldı ve artık çocuğunuza dersten eve dönüş yolunda eşlik edebilir.

SpaceX Starlink için önceliği okullara verecek. SpaceX, FCC’ye bir dosyada, Starlink’i ABD’nin kırsal kesimlerinde okul otobüslerinde pilotluk yaptığını söyledi. Proje, öğrencilerin uzun yolculuklar sırasında (pilotta bir saatten fazla) bağlantıda kalmasını sağlayarak, evde geniş bant yavaş veya hiç olmasa bile internetle ilgili ödevleri zamanında tamamlayabilmelerini sağlayacak.

SpaceX cephesinde korkunç olay! Uzay roketi patladı

Uzay uçuşu şirketi aynı anda FCC başkanı Jessica Rosenworcel’in okul otobüslerine WiFi getirme önerisini destekledi ve düzenleyicinin E-Rate programı aracılığıyla okul ve kütüphane internet erişimini finanse etme çabalarını desteklediğini söyledi. SpaceX’in hızlı uydu dağıtımı, taşınabilir çanak antenler ve “en uzak” alanlar için hızlı servis sayesinde en iyi çözüme sahip olduğunu düşünmesi hiç kimseyi şaşırtmayacaktır.

SpaceX

SpaceX Starlink için önceliği okullara verecek

Hamle, FCC’nin araçlarda Starlink kullanımını temizlemesinden sadece iki ay sonra geldi ve insanları hareket halindeyken çevrimiçi tutmanın “kamu yararına” hizmet edeceğini belirtti. Ancak bu konsept yeni değil: Google, 2018’de okul otobüslerini WiFi ile donattı.

SpaceX, Crew Dragon üretimini sonlandırıyor

FCC’nin SpaceX’i kucaklayacağının ve otobüs tabanlı Starlink hizmetini finanse edeceğinin garantisi yok. Komisyon, SpaceX’in Rural Digital Opportunity Fund aracılığıyla 885,5 milyon dolarlık yardım talebini reddetti ve firma, reddi “büyük ölçüde adaletsiz” ve iddiaya göre kanıtlarla desteklenmediğini söyleyerek yanıt verdi. Uydu internet hizmeti teorik olarak hücresel veriden daha tutarlı kırsal kapsama alanı sunuyor ve Amazon’un Project Kuiper gibi Starlink rakipleri henüz ciddi bir şekilde konuşlandırmadı.

Tesla, bir milyondan fazla aracı geri çağıracak