Falcon Heavy’nin Fırlatılışı, YouTube’da Tüm Zamanların İkincisi Oldu

SpaceX askeri operasyonlara

SpaceX, Falcon Heavy roketini dün 15:45’de (Türkiye saatiyle 23:45), ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Üssü’nden başarıyla fırlattı. Roketin fırlatılışı, YouTube’da tüm zamanların en çok izlenen ikinci canlı yayını oldu.

Falcon Heavy’nin fırlatılışı, YouTube’da tüm zamanların en çok izlenen ikinci canlı yayını oldu

2.3 milyonu aşkın izleyici roketin fırlatılışını YouTube üzerinden canlı olarak izledi. Tüm zamanların birincisi ise, 2012’de gerçekleştirilmiş olan ve 8 milyon izleyicinin canlı yayını takip ettiği Red Bull sponsorluğunda gerçekleştirilen uzay atlayışı.

Roketin fırlatılış yayınından hemen sonra SpaceX, roket ile birlikte uzaya gönderilen Tesla Roadster’ın üzerine yerleştirilmiş üç farklı kameradan görüntüler paylaşmaya devam etti. Yapılan yayınlar şirketin kurucusu ve CEO’su Elon Musk’ın daha önce söylediği “fırlatma başarılı olursa epik yayınlar yapacağız” sözlerini doğrular nitelikteydi.

SpaceX, Falcon Heavy roketini dün 15:45'de (Türkiye saatiyle 23:45), ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Üssü'nde başarıyla fırlattı. Roketin fırlatılışı, YouTube’da tüm zamanların en çok izlenen ikinci canlı yayını oldu.

Game of Thrones Yazarlarından Yeni Star Wars Üçlemesi