Sony Yeni Projesini Açıkladı!

Sony Yeni Projesini Açıkladı

Dün yayınladığımız haberde sizlere Sony’nin yeni bir oyun üzerinde çalıştığını ve bunu açıklamak üzere olduğundan bahsetmiştik.

Beklenen an geldi ve Sony Online Entertainment yeni projesini bugün erken saatlerde açıkladı. Herkesin merak ettiği projenin free to play bir MMO oyunu olduğu ortaya çıktı.

Sony Yeni Projesini Açıkladı!

SOE Başkanı John Smedley yaptığı açıklamada yeni projeleri olan H1Z1‘in, ölümün kaçınılmaz olduğu bir çevrede oyuncuların hayatta kalmaya çalışacaklarını belirtti. Dün yaptığımız tahminin de doğru çıktığını belirterek H1Z1 virüsünün dünyayı götürdüğü büyük yıkıma doğru, insan türünün tükenmeye ne kadar yaklaştığını konu alıyor.

Piyasada bulunan diğer survival/zombie temalı oyunlarla sahip olduğu benzer özellikler ve bu oyunu diğerlerinden ayıracak farklılıklara da değindi. 1000 kişiye kadar desteği olan, farklı kural setlerine sahip sunucular, crafting ve ticaret odaklı oyuni çi ekonom sistemi bunlardan başlıcaları.

Yeni nesil oyun motorları arasında olan Forgelight ile geliştirilen H1Z1, geliştiriciler tarafından oldukça teknolojik olanakları sahip olacak. Planetside 2’de kullanılan yol haritasına benzer bir harita sistemine sahip olacak oyunda, oyunculara kendi evlerinde tasarlayıp inşa etme fırsatı verebilmek için yeni bir sistem üzerinde çalışılıyor. Bu sayede evreni tasarlarken oyunculardan da destek almayı amaçlıyorlar.

Yeni projesi ile heyecanını gizlemeyen Sony, son zamanlarda çıkan free to play oyunlarının yaşadığı hüsranı yaşayacak mı beraber göreceğiz…

SOE Başkanı John Smedley yorum yaparken oynadığı videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz;  Videoyu izlemek için buraya tıklayın

SOE Yeni Projesini Açıklıyor!