Xperia XA2 tanıtıldı! İşte özellikleri!

xperia

Sony’nin uzun süredir söylenti aşamasındaki modeli Xperia XA2 sonunda resmiyet kazandı. Japon teknoloji devi orta segmentte oldukça iddialı olabilecek 2 yeni modelle teknoloji tutkunlarının karşısına çıktı. İşte Xperia XA2 özellikleri ve diğer detaylar.

Xperia XA2 orta segmente hitap eden bir model

Dilerseniz ilk olarak Xperia XA2’nin tasarım çizgisinden bahsedelim. Bilindiği üzere Sony, klasik tasarım anlayışı ile eleştirilen bir firma. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl satışa sunulan 2 üst segment Xperia modelinde de ince çerçeveli modern bir tasarım anlayışı benimsenmemişti. Diğer üreticiler, bu modern tasarım çizgisini orta segment modellere taşımaya başlamışken, Sony’den hala bir hamle gelmemiş olması, gerçekten şaşırtıcı.

Xperia XA2 tasarımına baktığımızda, klasikleşen Sony çizgisini görüyoruz. Telefonun yan çerçeveleri selefi modellere göre biraz daha inceltilmiş olsa da alt ve üst çerçeveler tüm ihtişamı ile hala aynı yerinde duruyor.

Sony’nin tasarımsal anlamdaki en büyük yeniliği ise parmak izi okuyucusunu telefonun arka kısmına taşımış olması. Bilindiği üzere şimdiye kadar Sony telefonlarında parmak izi okuyucusu yan kısımda bulunan güç tuşunun üzerine konumlandırılmıştı.

Telefonun teknik özelliklerine geldiğimizde ise klasik bir orta segment çizgisi ile karşılaşıyoruz. Gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 630 yonga setinden alan Xperia XA2, sistemini 3GB RAM ile destekliyor. MicroSD kart desteği de bulunan telefonun dahili depolama alanı ise 32GB.

1080×1920 piksel çözünürlüğünde 16:9 en boy oranına sahip 5.2 inçlik ekranla gelecek olan telefonun bataryası ise 3300mAh. 23MP’lik ana kamerası ile 4K videolar çekebilen telefonun selfie kaması ise 16MP. Şubat ayından itibaren satışa sunulması beklenen Xperia XA2 fiyatı ise 300 dolar olarak belirlenmiş durumda.

2018, PS VR’ın yılı olacak!