Sony Xperia 5 IV tekrar görüldü

Sony Xperia 5 IV

Sony Xperia 1 IV ile birlikte tanıtılmayınca iptal edildiğini düşünülen Sony Xperia 5 IV bir kez daha görüldü. Telefonun özellikleri netlik kazandı.

Bildiğiniz gibi Japon teknoloji devi Sony, son dönemde akıllı telefon pazarında eskiden olduğu kadar aktif değil. Ancak şirket uzun aralıklarla da olsa yeni akıllı telefonlar piyasaya sürmeye devam ediyor. Şirketin en son akıllı telefonunun da Sony Xperia 5 IV olması bekleniyordu. Ancak Sony Xperia 1 IV tanıtıldığı esnada Xperia 5 IV’ün tanıtılmaması, telefonun iptal edilmiş olabileceğini düşündürdü. Ne var ki telefon bir kez daha yüzünü gösterdi. Görünen o ki Sony, Xperia 5 IV’ı ayrı bir etkinlikte tanıtmayı planlıyor.

Çin’in en büyük sosyal medya platformu olan Weibo’da paylaşılan bilgiler sayesinde, Sony Xperia 5 IV’ün teknik özellikleri hakkında merak edilen detaylar ortaya çıkmış oldu.

Sony Xperia 5 IV 2

Gelen son sızıntılara göre Xperia 5 IV, Xperia 1 IV ile aynı kameraları kullanacak. Bu da telefonun üç lensli bir arka kameraya sahip olacağı anlamına geliyor: 12 megapiksel ana lens, 12 megapiksel ultrageniş lens ve 12 megapiksel telefoto lens. Bu da telefona 3.5 ila 5.2x arası bir zoom özelliği kazandırmaya yetecektir. Görünüşe bakılırsa Xperia 5 IV da kamerasıyla iddialı olacak.

Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alacak olan Xperia 5 IV’in en üst versiyonunun 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip olacağı söyleniyor ki bu da telefonun bu konuda öncülü olan Xperia 5 III’ten daha gelişmiş olduğu anlamına geliyor. Çünkü Xperia 5 III’teki en yüksek RAM seçeneği 4 GB’dı.

Batarya tarafına geldiğimizde, Xperia 5 IV’ün, Xperia 1 IV’te olduğu gibi 5000 mAh bataryaya sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca telefonda öncülünde olmayan kablosuz şarj özelliğinin de olacağı belirtiliyor.

Son olarak ekrana geldiğimizde karşımıza 6.1 inçlik bir ekran çıkıyor. Ancak ekranın çözünürlüğü ve yenilenme hızı hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor.

Apple ve Nike yeni bir işbirliği için anlaştı