Apple ve Nike yeni bir işbirliği için anlaştı

Apple Nike

Apple ve Nike yeni bir işbirliği için anlaştı. Bu ortaklık kapsamında spor dünyasıyla ilgili yeni filmler çekilecek.

Apple TV+ adlı dijital platformunda kullanıcılarına gitgide daha fazla orijinal içerik sunan Amerikalı teknoloji devi, bu içeriklerin sayısını daha da arttırmak için önemli işbirliklerine imza atıyor. Bir yandan Hollywood’dan önemli isimlerle çalışan teknoloji devi, bir yandan bir diğer dev şirketle yeni bir ortaklığa imza attı ve yeni bir işbirliği için Nike ile güçlerini birleştirdi.

Bu ortaklık kapsamında iki şirket, spor dünyasında geçen yeni filmler hazırlayacak. Nike’ın bünyesinde yer alan Waffle Iron Entertainment ve Makeready, bu filmlerin ortak yapımcısı olacak. Deadline’ın haberine göre iki şirket tarafından hazırlanan filmler hem sporun gücüne hem de yeni nesil sporculara ışık tutacak.

Apple TV+ 20 milyona yakın abone sayısını duyurdu

Apple TV+, son dönemde spor alanına girmek için önemli adımlar atıyor. Amerika’da en çok izlenen spor etkinlikleri arasında yer alan Friday Night Baseball platformda yayınlanıyor. Ayrıca futbol dünyasında geçen Ted Lasso, platformun en çok izlenen orijinal dizileri arasında yer alıyor. Ayrıca efsanevi basketbolcu Magic Johnson’a odaklanan dört bölümlük belgesel dizisi They Call Me Magic de kısa süre önce platformda izleyicilerle buluştu.

Apple TV+ şu sıralar da Formula 1’in yeni efsanesi Lewis Hamilton ile ilgili bir belgesel hazırlıyor. Ayrıca Amerikalı teknoloji devinin dijital platformu için Amerikan futbolu maçlarının yayın haklarını da alabileceği konuşuluyor.

Starfield’dan 15 dakikalık video yayınlandı