Sony Xperia 1 IV özellikleri netleşti

Sony Xperia 1 IV ozellikleri 1

Bir zamanların en önemli akıllı telefon serilerinden biri olan Sony Xperia ailesi, yeni modeline kavuşmak için gün sayıyor.

Sony Xperia 1 IV özellikleri netleşti. Sony’nin dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olduğu tartışılmaz bir gerçek. Bununla birlikte Japon devi, bir zamanlar önemli bir paya sahip olduğu akıllı telefon pazarında son yıllarda büyük bir gerileme yaşıyor. Uzun süre bu durumu kabullenip herhangi bir reaksiyon göstermeyen Sony, 2019 yılında yeniden bir kıpırdanma emaresi göstermiş geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü az sayıda yeni modeliyle de ufak da olsa bir geri dönüş sinyali vermişti.

Sony Xperia 1 IV özellikleri

Şirketin Xperia serisi için asıl kozunu ise bu sene oynaması bekleniyor. Sony Xperia 1 IV ismini verdiği ve bugüne kadar birçok sızıntıya konu olan amiral gemisi modelini tanıtmaya hazırlanan Sony, bu cihaz için 11 Mayıs’ı işaret etti.

Sony Xperia 1 IV özellikleri netleşti

Sony Xperia 1 IV özellikleri

Sony’den yapılan açıklamada 11 Mayıs’ta bir tanıtım organizasyonu yapılacağı duyurulurken, bu tanıtımda hangi modellerin olacağı bilgisine yer verilmedi. Ancak teknoloji dünyasında hakim olan görüş, Japon devinin yeni amiral gemisinin bu organizasyonda boy göstereceği yönünde.

Sony Xperia 1 IV özellikleri

Peki bugüne kadar gelen sızıntılar sayesinde Xperia 1 IV hakkında ne biliyoruz? Öncelikle bu telefonda da, klasikleşmiş kalın çerçeveli Xperia tasarımı korunmaya devam edilecek. Bunun anlamı ekranda herhangi bir çentik ya da damla kamera yuvası görmeyeceğiz.

Telefonun arka yüzeyinde 3’lü bir kamera yapısının bulunacağı belirtilirken, Xperia 1 IV’in gücünü ise Snapdragon 8 Gen 1’den alması bekleniyor. Bakalım Sony, bu yeni modeli ile Xperia serisini yeniden popüler hale getirebilecek mi?

Netflix oyunlar sekmesini güncelliyor