Sony ve Honda ortaklığı büyüyor

Sony ve Honda

Birlikte elektrikli otomobil üretmek için işbirliğine imza atan Sony ve Honda, bu ortak girişimi ayrı bir şirkete dönüştürüyor.

Hatırlayacağınız üzere Sony ve Hoında kısa süre önce ortak bir açıklama yayınlayarak, birlikte elektrikli otomobil üreteceklerini duyurmuştu. Bu işbirliği kapsamında Honda üretim kısmına odaklanacak, Sony de aracın kullanacağı platformu geliştirecekti. Ancak gelen son haberler Sony ve Honda ortaklığının daha da büyüyeceğini gösteriyor.

Japonya’nın önde gelen bu iki şirketi, sadece birlikte elektrikli otomobil üretmekle kalmayacak. Birlikte çalışacakları bu departmanı kendi başına bir şirkete çevirecekler. Konu hakkında konuşan Sony Başkanı Kenichiro Yoshida, bu ortak projeyi Sony ya da Honda çatısı altında çıkarmak yerine bağımsız bir girişim olarak sürdürüp kendi markasını yaratmanın daha iyi sonuç vereceğini söyledi.

Honda, elektrikli araçlara 40 milyar dolar yatırım yapacak

Yoshida, konu hakkında fazla detay vermese de iki şirket tarafından kurulacak bu ortak girişimin bir noktada halka arz edilebileceğini ya da hisselerinin bir kısmının başka bir şirkete satılabileceğini söyledi. Yakın gelecekte bu konuda daha fazla detay paylaşacaklarının sözünü verdi.

Sony ve Honda arasındaki bu ortaklık ilk olarak mart ayında duyurulmuştu. Sony’nin o dönemde niyeti elektrikli otomobiller için güçlü ve yaratıcı iç sistemler hazırlamaktı. Ancak görünen o ki aradan geçen sürede şirketin bu alana bakışı değişmiş. Elektrikli otomobil sektörü hızla büyüyen bir pazar olduğu için Sony’nin bu alana daha büyük bir yatırım yapmaya karar vermesi çok da şaşırtıcı değil. Öte yandan Honda da bu alanda tek başına mücadele etmek yerine yanına Sony gibi güçlü bir müttefiki almış olacak. Japon otomobil üreticisi, geçtiğimiz yıl, 2040’ya gelindiğinde bütün araçlarının elektrikli otomobil ya da yakıt-hücreli araçlar olacağını açıklamıştı.

Yandex CEO’su istifa etti