Sony akıllı telefon bölümünde küçülmeye gidiyor

Ekran Resmi 2019 03 30 23.34.46

Akıllı telefon sektörünün köklü isimlerinden biri olan Sony, mevcut rekabete daha fazla dayanamayacak gibi görünüyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

Teknoloji sektörünün öncü firmalarından biri olan Sony, şu aralar zor günler geçiriyor. Pek çok alanda artan rekabet, Japon teknoloji devinin elini zora sokmuş durumda. Nitekim bu sektörlerden birisi de akıllı telefon pazarı.

Bilindiği üzere Sony, hayli uzun bir süredir cep telefonu sektörünün içerisinde yer alıyor. Bu pazarın en köklü isimlerinden biri olan Ericsson’un yüzde 50’sini satın alan Japonya merkezli teknoloji şirketi, 2011’de ise kalan yüzde 50 hisseyi de satın alarak tamamına sahip olmuştu. 2011 yılına kadar Sony Ericsson ismini kullanan teknoloji şirketi, sonraki tarihlerde Sony ismini kullanmaya başladı.

Sony akıllı telefon üretimini azaltıyor

Şimdiye kadar katı fiyat politikasından ödün vermeyen Sony, günümüz trendlerine uygun olmayan tasarım anlayışıyla da tepki çekiyordu. Nitekim kullanıcıların taleplerine cevap verme konusunda pek de başarılı olamayan Japon teknoloji devi akıllı telefon tarafındaki üretimini azaltma kararı aldı.

Firmadan yapılan açıklamada bu yıl içerisinde mobil taraftaki insan iş gücünün yüzde 50 oranında azaltılacağı belirtildi. Japonya’da çalışan 4000 kişinin yarısı farklı bölümlere kaydırılacak ya da işten çıkartılacak.

Avrupa ve ABD’de çalışan işçilere ise erken emeklilik şansı tanınacak. Sonuç olarak Sony’nin akıllı telefon tarafında önemli bir küçülmeye gittiğini söyleyebiliriz. Görünen o ki Sony’nin gelecek planları pek de iç açıcı değil.

Apple Türkiye pazarını gözden çıkardı mı?